Hoppa till huvudinnehållet

Gamla Kraftstationen i Deje välkomnar stor matmässa: ”Som handen i handsken”

Publicerad:
Gamla kraftstationen i Deje gästas av matmässan ”Smaka på Värmland” till hösten.
Gamla kraftstationen i Deje gästas av matmässan ”Smaka på Värmland” till hösten. Foto: Lena Richardson

Den stora matmässan ”Smaka på Värmland” kommer från den 30 september till den 1 oktober att hålla till i Gamla Kraftstationen i Deje.

– Det är ett arrangemang som passar Gamla Kraftstationen som handen i handsken, säger Linn Sönstebö Mossberg, verksamhetsledare, Gamla Kraftstationen, i ett pressmeddelande.

Idag blev det klart att – utöver kvarteret Vågen i Kristinehamn och Wiksfors bruk i Säffle – även Forshaga kommun kommer att ha en samlingspunkt i årets ”Smaka på Värmland”.

– Vi tycker det känns jättekul och ser fram emot att tillsammans med Gamla Kraftstationen välkomna besökare till oss, säger Linda-Marie Fors, näringslivsutvecklare, Forshaga kommun.

Gamla Kraftstationen i Deje har sedan en tid tillbaka varit en samlingspunkt för konst och hantverk. Nu välkomnas ett annat typ av hantverk till hösten – mat- och dryckeshantverket.

– Vi har sedan starten jobbat med närproducerade och ekologiska råvaror så långt det är möjligt i vårt Culinarum Café och vi har samarbetat med många lokala mat- och dryckesproducenter genom åren, säger Linn Sönstebö Mossberg, verksamhetsledare, Gamla Kraftstationen.

Smaka på Värmland 2023 arrangeras av: Nifa, Visit Värmland, Visit Kristinehamn, Säffle Kommun och Forshaga Kommun.

Artikeltaggar

DejeEkologisktGamla KraftstationenHantverkLinn Sönstebö MossbergMat och dryckNärproduceratNifaRåvarorSäffleVärmlands länVisit KristinehamnVisit Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.