Hoppa till huvudinnehållet

Emmas bil slangades: "De tjänade 100 kronor – jag måste stå för kostnaderna"

Publicerad:

Det var i morse, torsdag, som Emma Levein från Storfors gick ut från sin lägenhet och skulle ta bilen till jobbet, men redan när hon såg bilen på parkeringen såg hon att något var fel.

– Jag såg att det låg något under bilen och undrade "vad är det där?" sen såg jag att det var mitt tanklock och att hela luckan blivit uppbruten och att de slangat ur dieseln, berättar hon.

Emma berättar att hon inte hade så mycket diesel i tanken men att det kommer bli en stor kostnad för henne ändå eftersom tanklocket var sönderbrutet.

– De tjänade kanske 100 kronor – men jag måste stå för kostnaderna för skadorna. Jag behöver ett nytt tanklock och jag behöver lacka om partierna runt där locket sitter för det är avskavt där. Jag har visserligen försäkring men de kommer inte täcka kostnaderna och så är det ju en självrisk. Det känns orättvist att jag ska få betala för något jag inte gjort själv. Det kommer säkert kosta nån tusenlapp och det är pengar jag kunde ha gjort något roligare för.

Tanklocket var uppbrutet vilket medför en stor kostnad för Emma.
Tanklocket var uppbrutet vilket medför en stor kostnad för Emma. Foto: Privat

Hon menar även att det var totalt onödigt att utsätta bilen för skadegörelse.

– Det är nog amatörer som gjort detta för har man koll så går det att öppna tanklocket ändå, trots att bilen är låst, man behöver inte bryta upp det på min bil. Vet man bara hur så är det lätt att öppna utan att göra sönder allt. Det känns så onödigt.

 Emma Levein från Storfors fick sin bil slangad på diesel.
Emma Levein från Storfors fick sin bil slangad på diesel. Foto: Privat

Då blev i centrala Storfors varit med om samma sak så tycker hon det känns tråkigt att behöva oroa sig för att det ska hända igen.

– Det har varit mycket nu här i Storfors och jag vill inte behöva vara otrygg med att ha bilen utanför, behöver jag hyra ett garage för att få ha den i fred? Det är en kostnad man kanske inte har råd med, avslutar hon.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDieselFörsäkringarParkeringSkadegörelseStorforsTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.