Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska Vera i SVT-serie om dejtingapp: "Människors känslor i centrum"

Publicerad:
Foto: Anderas Rydbacken /SVT

Vera Fhager från Lene har en av rollerna i SVT:s nya ungdomsserie "Hack my Heart".

Handlingen kretsar kring en dejtingapp som ska knäcka kärlekskoden med hjälp av AI.

Ett gäng gymnasieungdomar vill erövra världen genom att skapa den perfekta dejtingappen. Problembarnet Otto är ledaren, han tar hjälp av bland andra sin storasyster – hackern Mira – för att realisera sin dröm.

Mira spelas av Vera Fhager från Lene.

– Mira är inåtvänd med taggarna utåt, berättar Vera Fhager.

– Hon har växt upp med en strulig lillebror, hela hennes familjesituation är allt annat än stabil. Datorer och hacking har blivit hennes flykt, en värld där hon får vara ifred. Mira ömmar väldigt mycket för sin bror, är väldigt beskyddande.

Mira (Vera Fhager)  tillsammans med sin bror Otto (Frank Dorsin).
Mira (Vera Fhager) tillsammans med sin bror Otto (Frank Dorsin). Foto: Anderas Rydbacken /SVT

Serien "Hack my Heart" är skapad av Max Tellving och beskrivs i ett pressmeddelande från SVT som en dramakomedi om drömmar, kodning, AI, och brustna hjärtan.

– Serien riktar sig till ungdomar och unga vuxna, men jag tror den kommer att funka för alla åldrar, fortsätter Vera Fhager.

Rollen som lillebror Otto spelas av Frank Dorsin och i övriga roller syns bland andra Kalle Lind och Eva Rydberg.

– Blandningen mellan komedi och drama gör serien annorlunda. Det är mycket humor med, och när det bränner till så bränner det till ordentligt.

Mira är en inåtvänd hacker.
Mira är en inåtvänd hacker. Foto: Anderas Rydbacken /SVT

Det första avsnittet inleds med en scen där Otto försöker pitcha in idén om en dejtingapp till en potentiell investerare. Serien träffar rätt i tiden, både AI och dejtingsappar är vanliga diskussionsämnen.

– De här sakerna är i verkligen i ropet. Tajmingen är superbra, säger Vera Fhager som samtidigt menar att det är andra saker som egentligen utgör seriens kärna.

– Serien handlar mycket om relationer. Mellan familjemedlemmar, kärleksrelationer och så vidare. Mitt i allt det tekniska med AI, så är det människors känslor som står i centrum. Längtan efter att bli omtyckte och hitta sin plats i livet.

”Hack my Heart” handlar om relationer, menar Vera Fhager.
”Hack my Heart” handlar om relationer, menar Vera Fhager. Foto: Anderas Rydbacken /SVT

Medverkade i Dramaverket

NWT har tidigare skrivit om Vera Fhager. 2017 var hon en av de medverkande i improvisationsteatern Dramaverket som gav flera föreställningar. Sedan åren med dramaverket i Karlstad har hon utbildat sig inom musikteater och är numera bosatt i Malmö där "Hack my Heart" spelades in i höstas.

– Jag är 23 och Mira ska vara 18, så en utmaning med rollen var att hitta tillbaka till gymnasieåren. Återkoppla till hur det var.

Med rollen har hon även fått upptäcka en värld av teknik.

– Hela grejen med data, AI och hacking kunde jag inte mycket om innan rollen. Så det har jag fått sätta mig in i.

I sommar väntar medverkan i Västanå Musik & Teaters uppsättning. Vera Fhager ska ingå i ensemblen. "Hack my Heart" visas i åtta avsnitt med premiär på SVT Play den 21 april.

Artikeltaggar

BarnDramaverketEva RydbergFolkmusikFöreställningarFrank DorsinGymnasieskolanKarlstadKomediMalmöNöje/KulturSkådespelareSVTSVT PlayTeknik och vetenskapTonåringarTVTV-serierUnderhållningVästanå teater

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.