Hoppa till huvudinnehållet

Varför diskriminering av oss som åker sjukresor?

Publicerad:
Insändarskribenten är missnöjd med Värmlandstrafiks serviceresor i samband med sjukhusbesök och får ett svar direkt.
Insändarskribenten är missnöjd med Värmlandstrafiks serviceresor i samband med sjukhusbesök och får ett svar direkt. Foto: NWT Arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om jag ska till ortopeden vid Centralsjukhuset i Karlstad stannar bilen vid Klarälvsentrén. Till ortopeden är det dubbelt så långt därifrån än om jag får gå av vid huvudentrén.

Sen dessa väntetider? Ska jag gå av vid Klarälvsentrén, då ska man ha en transportör därifrån – den ska beställas 45 minuter till en timme innan, sen när man ska hem är det likadant. Ni som sitter och bestämmer om detta, har ni ingen förståelse om att vi är gamla och sjuka? Detta tar så fult på oss. Det kan ta en halv dag för att göra detta. Nej! Kör oss till huvudentrén när vi behöver det! Jag vill gärna ha ett svar från ansvarig för sjukresor.

Besviken sjukresepatient

***

SVAR DIREKT: Hör av dig så ser vi över din serviceresa

När du gör en sjukresa med oss kan du resa med både servicelinjebussar och taxiregistrerade fordon samt även med vanlig kollektivtrafik. Servicelinjebussarna stannar vid Klarälvsentrén, medan taxibilarna också kan stanna vid huvudentrén och dialysenheten. I regel bokar vi dock inte bilarna till huvudentrén eftersom det ofta är trångt om plats där. Jag vill gärna att du hör av dig till oss och berättar om vad du behöver, så ska vi se hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vid specifika behov kan vi till exempel boka ledsagning på sjukhuset. Detta behöver du i sådana fall ange när du bokar din resa.

Jag vill också tipsa om att du numer kan boka din hemresa samtidigt som du bokar din resa till vården. Jag hoppas att detta gör att du kan resa hem snabbare.

Anders Wahlén

servicetrafikchef, Värmlandstrafik

Artikeltaggar

DiskrimineringFordonInsändareKarlstadKollektivtrafikVårdVärmlandstrafik