Hoppa till huvudinnehållet

Räddningstjänsten släcker större gräsbrand nära Bomstad

Publicerad:
Räddningstjänsten fick under onsdagen rycka ut till en gräsbrand på ungefär tusen kvadratmeter i Bomstad.
Räddningstjänsten fick under onsdagen rycka ut till en gräsbrand på ungefär tusen kvadratmeter i Bomstad. Foto: Fredrik Karlsson

Strax efter klockan 15 kom larm om en större gräsbrand nära Bomstadbaden. Enligt inringare till SOS Alarm rör det sig om ungefär tusen kvadratmeter som brinner.

Gräsbranden ska ha startat nära Södra Bomstad, mellan Bomstadbaden och Skutberget. Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden.

– Det är lite oklart hur stor yta det är som har brunnit. Enligt en inringare ska det röra sig om tusen kvadratmeter, men det är inget räddningstjänsten rapporterat. Men det är i stort sett redan släckt. Räddningstjänsten skickade en extra tankbil till platsen för att släcka av det sista, säger Ilona Lindholm, teamledare på SOS Alarm klockan 15.47.

Klockan 16.08 rapporterade räddningstjänsten att branden var släckt.

– De fortsätter att lägga på lite mer vatten och har satt en prognos på en halvtimme. De är fortfarande kvar med tre bilar på platsen, säger Ola Åström på SOS Alarm.

Branden bröt ut ungefär samtidigt som en garagebrand utanför Väse.

Artikeltaggar

BomstadBomstadbadenBränderBrott, lag och rättOlyckor och katastroferSkutberget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.