Hoppa till huvudinnehållet

Köttjuven dömd till ett år och tre månaders fängelse

Publicerad:
Köttlådan som mannen stal på Lidl i Karlskoga.
Köttlådan som mannen stal på Lidl i Karlskoga.

Mannen döms för flera fall av stölder av kött och lax. Vid två tillfällen har han även hotat och slagit butikspersonal när han skulle stjäla kött. Nu har mannen dömts till fängelse.

Mannen som är i 25-årsåldern har dömts flera gånger för stölder av kött och lax. Åtalspunkterna den här gången sträcker sig från maj 2022 till mars 2023. Under den perioden har mannen stulit varor vid fyra tillfällen för ett värde på 12 156 kronor.

Vid ett tillfälle i januari var mannen inne på Lidl på Baggängen i Karlskoga och stal kött för 2 463 kronor. Mannen var ett känt ansikte för personalen efter tidigare misstänkta stölder av kött.

När mannen lämnade butiken med kött följde en anställd efter och ropade att det var butikens kött. Mannen nekade och sa att köttet kom ifrån en annan butik.

När han inte lämnade tillbaka köttet ropade den anställde på en kollega. När denne försökte stoppa mannen slog mannen tillbaka tre-fyra gånger i den anställdas rygg med knyten näve. Personalen har sagt i förhör att denne upplevde fara för livet och tänkte att mannen var beväpnad. Efter händelsen hade den anställde ont i ryggen.

Personalen har sagt i förhör att denne upplevde fara för livet och tänkte att mannen var beväpnad.
Tingsrätten

Vid ett annat tillfälle i mars var mannen inne på Lidl i Sandviken i Karlskoga och där stal lax för 3 358 kronor. Även här var han känd av personalen för misstänkta stölder.

Den här gången försökte en från personalen att hålla i en kundkorg där mannen försökt få med sig ut fylld med lax. Mannen ska då ha hotat henne med att det skulle bli synd om hennes liv om hon inte släppte korgen. Mannen sprang ut och när polisen gick i hans flyktväg påträffades fryst lax. Ganska snart fick polisen tag på mannen och då körde han en bil och i bilen påträffades resten av den frysta laxen.

De andra två stölderna är gjorde i Coop Konsum vid Frödingsplan i Karlskoga och på Willys i Karlstad.

Mannen förekommer under elva avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i september 2022 för just stöld till en månads fängelse. Mannen har under prövotiden återfallit i brott.

Mannen dömdes för rån, olaga hot och brott mot knivlagen. Han ska även betala 17 140 kronor i skadestånd.

Mannen som häktades vid det senaste stölden ska vara kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Läs också:

Artikeltaggar

BaggängenBrott, lag och rättCoopFängelseHotKarlskogaLidlStölderWillys

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.