Hoppa till huvudinnehållet

Biodling, Fröding och Ölmemål – bokfestival med bredd i Kristinehamn

Publicerad:
Elin Iderström har skrivit en bok om biodling. Hon är en av gästerna när Kristinehamn firar sin bokfestival.
Elin Iderström har skrivit en bok om biodling. Hon är en av gästerna när Kristinehamn firar sin bokfestival. Foto: Helena Karlsson

Tidsdribblare och Ölmemål, textilkonst och biodling, Fröding och utvandrare. Det är några av ämnena när Kristinehamns bokfestival intar det lokala biblioteket på lördag, den 22 april.

Först ut på festivalprogrammet är Öivind Åsberg och Sandra Bergström, som ska berätta om sin bok Fröding och spegeln i syrengrottan.

Sedan kommer en författarkavalkad med alltifrån Lina Gullbrand och Maria Bäckman som skapat barnboksserien Tidsdribblarna till Elsa Hallbäck som gjort en bok om textilkonstnären Ethel Halvarsson.

Elias Storm föreläser om sin bok om Ölmemålet och Maria Andersson, chefredaktör på Nya Kristinehamns-Posten om lokaljournalistik och demokrati.

Elias Storm värnar om värmländska dialekter och har gett ut en bok om Ölmemålet.
Elias Storm värnar om värmländska dialekter och har gett ut en bok om Ölmemålet. Foto: HP Skoglund

På mässgolvet hittas också författare som Elin Iderström som skrivit en bok om biodling, Carl-Johan Ivarsson som skrivit Väckelsens hus i Värmland och Nancy Edlund, som varit med och skrivit en bok om utvandrare från Ölme 1869-1929.

Mässbesökare med egna författardrömmar får också sitt under dagen. Bland annat berättar förläggaren Sten Slottner om vägen från manus till bok.

Det är andra året med bokfestivalen, som liksom fjolårets premiärupplaga firas på Världsboksdagen. Arrangör är biblioteket i samarbete med bland andra Minervabokhandeln.

Elsa Hallbäck har skrivit en bok om textilkonstnären Ethel Halvarsson.
Elsa Hallbäck har skrivit en bok om textilkonstnären Ethel Halvarsson. Foto: Lena Richardson

Artikeltaggar

DemokratiElsa HallbäckEthel Halvar-AnderssonFörfattareGustaf FrödingKristinehamnLitteraturNöje/KulturNya Kristinehamns-PostenÖivind ÅsbergÖlmeVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.