Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Utkastade finska krav på Sverige

Publicerad:
Byråns utsände fann nämligen utkastet till kravlista i en papperskorg i finska riksdagen. Foto: Sergej Grits/AP

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Bara Marskin Ryyppy, Marskens Snaps, till Valborg och Minttu till midsommar. Ska serveras med byxvarm Lappin-Kulta mellanöl, skriver Byrån.

Byrån andas ut, Finland gjorde inte som Turkiet och Ungern och kom med omöjliga krav på Sverige för att släppa in oss i Nato. Byråns utsände fann nämligen utkastet till kravlista i en papperskorg i finska riksdagen: Bara Marskin Ryyppy, Marskens Snaps, till Valborg och Minttu till midsommar. Ska serveras med byxvarm Lappin-Kulta mellanöl. Obligatorisk salmiak i alla lördagsgodispåsar. Sveriges ambassad i Helsingfors flyttas till Sveaborg. Sverige ska alltid förlora i hockey-VM.

PM Nilsson ska straffats med finska böter för sitt ålafiskafänge så att han får betala lika mycket i böter för varje fångad ål som han nu fick i dagsböter. Finska pinnar obligatoriskt i stället för kanelbullar. Alla tv-hallåor ska tala finlandssvenska, så de låter som mumintroll. Hemskolning ska åter tillåtas i Sverige så att alla svenska alternativfamiljer flyttar hem från Åland. Alla skolbarn måste basta efter gympan. Alla svenska bastur ska hålla minst 95 grader och björkris vara obligatoriskt. Slopad bedövning för svenska män hos tandläkare och på sjukhus.

Röda döden

Island har sin Black Death vodka. Sverige snart inte sämre, när franskägda Absolut snart är Red Death-vodka. Tur att klassikern Explorer Vodka fortfarande finns på Systemet. Med skruvkork, pant, vikingaskepp och parkbänkskänsla är den ett hederligt alternativ till rysk-fransk imperialism.

Transformerad sport

Transsexuella i sporten är alltjämt ett samtalsämne. Det är förvisso inte konstigt. Den som genomgått puberteten som man och tävlar mot kvinnor kommer vinna i de flesta sporter som handlar om styrka och uthållighet. Därför diskuteras det om det är orättvist att låta transpersoner tävla som sitt nya kön.

Byrån har förståelse för synpunkterna men har efter moget övervägande landat i att det är rimligt att låta folk få tävla som de vill – I alla fall så länge Byråns medarbetare får satsa pengar på vem som vinner.

Reducerad motor

Reduktionsplikten är en ständig snackis både i och utanför politikens korridorer. Byrån förstår dock inte varför den finns. Reduktionspliktens syfte är att genom gradvis ökning möjliggöra att förbränningsmotorer drivs mer eller mindre fossilfritt. Samtidigt ska dessa motorer senast år 2035 förbjudas i bilar.

Om vi ändå inte ska behålla tekniken, varför lägger vi då massa pengar på att konvertera den till fossilfri?

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

BöterDagsböterDrivmedelFinlandHBTQMidsommarNatoPernod RicardSigneratSystembolagetTurkietUngern