Hoppa till huvudinnehållet

Yxman lade ut spikmatta för polisen: döms till fängelse

Publicerad:
Värmlands tingsrätt dömer mannen till tio månaders fängelse.
Värmlands tingsrätt dömer mannen till tio månaders fängelse. Foto: Helena Karlsson

Mannen i 50-årsåldern hotade att hugga en yxa i en närstående kvinna, och slog henne på benen med den. Nu har han dömts till fängelse.

På bara ett halvår hann mannen i Åmotfors samla på sig flera brott som han åtalades för. Den 14 oktober körde han lastbil trots att körkortet var indraget. Eftersom det hänt tidigare betraktas det som grov olovlig körning. Tre veckor senare, i början av november, lade han ut en spikmatta vid sin villa för polisen, vilket ledde till punktering på en polisbil.

Ett par dagar före julafton i december så skickade han ett SMS med hot om att skada könsorganet på en man i Hagfors. I början av mars i år så hotade han en närstående kvinna i deras gemensamma hem med en yxa, och sa att han skulle hugga henne i huvudet. I samma veva misshandlade han henne i ansiktet, på armarna och även på benen, där han slagit henne med yxan.

Nu har Värmlands tingsrätt dömt mannen för olaga hot, grov olovlig körning, skadegörelse, grovt olaga hot och misshandel. Mannen får tio månaders fängelse. Utöver fängelsestraffet så döms mannen också att betala skadestånd till kvinna på 50 000 kronor plus ränta. Han ska också betala 6442 kronor i skadestånd till Polismyndigheten för den punkterade polisbilen.

Yxan beslagtas av polisen och ska förverkas.

Artikeltaggar

ÅmotforsBrott, lag och rättFängelseHotMisshandelOlovlig körningVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.