Hoppa till huvudinnehållet

Stor irritation efter bankomatstrul: ”Vissa har fått för lite, andra för mycket”

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Martina Holmberg / TT

Under helgen har bankomaten i centrala Hagfors både strulat och varit ur funktion.

Flera ortsbor ska ha fått ut för lite – och för mycket – kontanter än inknappat.

I Facebook-gruppen ”Diskutera Hagfors” har flera boende i Hagfors vittnat om uttagningsstrul under fredagsdygnet, något som orsakat stor irritation då det endast finns en bankomat kvar på orten.

Det är oklart hur många kunder som drabbats, men det är inte alla som har fått för lite pengar, tvärtom.

– Det som hände var att man hade satt i ett 100 d-magasin med 100-lappar i fel fack i automaten, så den trodde att det var 200-lappar. Därför har vissa fått för lite och andra för mycket pengar, säger Johan Nilson, Chef Kund och Marknad på Bankomat AB.

Johan Nilsson förklarar att bankomaten i Hagfors fick en felaktig laddning i fredags, och att man på grund av det var tvungen att stänga av den på eftermiddagen.

– Därför har den stått under helgen, men idag ska den komma igång igen, säger han.

Bankomat AB uppmanar nu de kunder som antingen fått för mycket eller för lite pengar att göra en reklamation hos sin bank.

Är det vanligt att sånt här händer?

– Nej det händer kanske någon gång varje år. Det finns ju kontroller som man normalt sett ska göra, men tyvärr så blir det handhavandefel. Det gå inte helt att undvika men det händer som sagt väldigt sällan, säger Johan Nilsson.

Artikeltaggar

BankerEkonomiHagforsJohan NilsonJohan NilssonKonsumentReklamationerSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.