Hoppa till huvudinnehållet

Knäoperation eller rehab – nu har Karlstad Fotbolls stjärnvärvning bestämt sig

Publicerad:
Johan Bertilsson i en av de få träningsmatcher han hann göra för Karlstad innan knäskadan.
Johan Bertilsson i en av de få träningsmatcher han hann göra för Karlstad innan knäskadan. Foto: Helena Karlsson

Beslutet är taget.

Johan Bertilsson har bestämt sig för hur han ska göra med sitt korsbandsskadade knä.

– Både Johan och klubben tror att det här är rätt väg att gå, säger sportgruppens Tobias Johansson.

Det blir operation för Johan Bertilsson.

Och den ska ske redan på måndag och göras i Stockholm.

– Johan har provat lite olika saker innan han bestämde sig för operation. Han har varit med och tränat med ett specialskydd, men inte tyckt att det har känts riktigt bra, säger Tobias Johansson.

Och fortsätter:

– Nu har han landat i att operation är det bästa alternativet i det här läget.

Förre Degerforskaptenen Bertilsson var Karlstad Fotbolls stora värvning i den nysatsning klubben sjösatte inför den här säsongen.

Men den 18 mars var olyckan framme i en träningsmatch mot Skövde AIK. Bertilsson fick en känning i knät och klev av för säkerhets skull.

Initialt var det ingen som anade att det var en allvarlig skada. Snart började det dock misstänkas att allt inte stod rätt till vilket därpå också bekräftades av en undersökning med magnetkamera.

Det främre korsbandet var av.

Och nu ska skadan alltså åtgärdas på operationsbordet, vilket innebär att säsongen är över för den allsvenskt meriterade stjärnan.

– Konvalescenstiden efter en sådan här operation brukar ligga mellan nio månader och ett år. Så i den bästa av världar är Johan tillbaka i god tid innan seriespelet startar nästa säsong, säger Per Ingemarsson i Karlstad Fotbolls medicinska team.

Tobias Johansson igen:

– Otroligt trist, både för Johan och för klubben. Men nu ser vi fram emot att han kommer in som ett riktigt bra nyförvärv till nästa säsong istället.

(texten kan komma att uppdateras)

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollJohan BertilssonPer IngemarssonTobias Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.