Hoppa till huvudinnehållet

Världsbokdagen i Ambjörby – med Sara Bodin Olsson

Publicerad:
Sara Bodin Olsson.
Sara Bodin Olsson. Foto: Fredrik Karlsson/Solstad foto

För andra året i rad uppmärksammar biblioteken i Torsby kommun Världsbokdagen. Det gör man i Ambjörby Folkets hus med böcker, mat och lokala utställare samt sagostund, pyssel och film, nu på lördag.

Ambjörby Folkets hus bjuder på lördag på ett program med bland andra Sara Bodin Olsson, som presenterar sin bok Historisk värmländsk mat – äldre recept anpassade till dagens kök och råvaror.

Sara Bodin Olsson är bebyggelseantikvarie, arkeolog och caféinnehavare. Hennes intresse för lokal historia, mat och bak förenas i drömprojektet Historisk Värmländsk Mat, där hon gjort en djupdykning i privata receptböcker och olika arkiv, skriver biblioteken i Torsby kommun i ett pressmeddelande.

Bland annat medverkar Gustav Schrödersällskapet, Berit Juhl, Gunnar Svensson, Lars Nordström, Klarälvdalens folkhögskola, Norra Ny hembygdsförening, Dalby hembygdsförening och Utmarksmuseet.

Vidare blir det kåseri av Torleif Styffe, filmen Kalles födelsedagsäventyr och en sagostund i bokbussen.

Arrangörer för Världsbokdagen är kulturavdelningen Torsby kommun, Studiefrämjandet och Ambjörby Folkets hus.

Artikeltaggar

AmbjörbyBibliotekBöckerFilmFilmerGunnar SvenssonNöje/KulturRåvarorSara Bodin OlssonStudiefrämjandetTorleif StyffeTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.