Hoppa till huvudinnehållet

Utspelet mot Region Värmlands hotellmöten: ”Det är sanslöst mycket pengar”

Publicerad:
Sara Gunnarsson, Liberalerna.
Sara Gunnarsson, Liberalerna. Foto: NWT arkiv

Hälso- och sjukvårdsnämnden och Kollektivtrafiknämnden i Region Värmland ska under tisdagen ha två möten på två olika hotell i Karlstad, till en kostnad av 50 000 kronor.

Det möts nu av kritik från regionrådet Sara Gunnarsson (L).

– Man hintar om att det inte finns lokaler. Vi har otroligt mycket lokaler, säger Sara Gunnarsson (L).

NWT har i en tidigare artikel berättat att hälso- och sjukvårdsnämnden och kollektivtrafiknämnden inom Region Värmland håller möten i lokaler som kostar totalt 50 000 kronor.

Samtidigt går hälso- och sjukvården back. I slutet av februari var hälso- och sjukvårdsnämndens utfall 108 miljoner sämre än budget. I fjol gick vården 235 miljoner kronor sämre än budget, skrev NWT.

Det är sanslöst mycket pengar, när vi borde kunna prioritera annorlunda.

Sara Gunnarsson (L).

Nu reagerar Sara Gunnarsson, Liberalerna. Hon är regionråd, tillika vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Jag blev väldigt irriterad när jag läste er nyhetsartikel och särskilt kopplat till de ekonomiska förutsättningar vi har och som faktiskt inte är så ljusa, varken i kollektivtrafiknämnden eller i hälso- och sjukvårdsnämnden, säger Sara Gunnarsson.

– Att vi då lägger 50 000 kronor på två möten, det är sanslöst mycket pengar, när vi borde kunna prioritera annorlunda, tillägger hon.

I NWT har Jens Östergren (C), andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden tidigare svarat:

– Det kan naturligtvis sticka i ögonen, men samtidigt måste vi ha en lokal att ha möten i. Regionen är en stor organisation där många behöver kunna träffas i möten, anställda och politiker, ska vi klara det med egna lokaler behövs troligen investeringar som också kostar.

– Man hintar om att det inte finns lokaler. Vi har otroligt mycket lokaler och väljer man att titta lite utanför Karlstad centrum, så har vi lokaler i Region Värmland. Vi har på våra sjukhus och vi har på våra folkhögskolor. Det finns alternativ, säger Sara Gunnarsson.

Hon menar att mötesagendan sätts tidigt och då borde man kunnat boka lokaler tidigt.

– Jag har lämnat in en enkel fråga till Åsa (Johansson [S], regionfullmäktiges ordförande, reds. anm.) som ska besvaras på onsdag under regionfullmäktige.

Artikeltaggar

Åsa JohanssonBudgetarJens ÖstergrenKarlstadLiberalernaRegion VärmlandSjukhusSjukvårdVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.