Hoppa till huvudinnehållet

Skulle köra hem efter utekvällen – slutade med kvaddad bil

Publicerad:
Efter fyllekörningen som slutade med ett kvaddat fordon larmade föraren själv polis. Nu kommer domen.
Efter fyllekörningen som slutade med ett kvaddat fordon larmade föraren själv polis. Nu kommer domen. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter utekvällen satte sig 18-åringen i bilen för att köra hem.

En körning som slutade med ett demolerat fordon.

Nu döms föraren för grovt rattfylleri.

Det var en natt i början av sommaren 2022 som den då 18-årige västvärmlänningen körde bil med 1,57 promille alkohol i blodet.

En körning som slutade med att föraren voltade med bilen efter kollision med en vägtrumma. Enligt domen klarade sig föraren utan större skador, medan fordonet blev stående mitt på vägen i ett ”fullständigt demolerat skick”.

Efter det inträffade larmade föraren själv polis – som snabbt fattade misstanke om rattfylleri, vilket provresultaten snart kunde bekräfta. Under kvällen, bara timmar före händelsen, hade föraren druckit ”uppemot 15 burkar starköl”, enligt domen.

Påföljden blir villkorlig dom och till 50 timmars samhällstjänst. Föraren döms också av tingsrätten för olovlig körning.

Artikeltaggar

AlkoholBrott, lag och rättOlovlig körningRattfylleriSamhällstjänstVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.