Hoppa till huvudinnehållet

Nästa kapitel i värmländska konstnärernas saga öppnas i Uppland

Publicerad:
Konstnärerna Kerstin Wessberg och Annika Eriksdotter har gjort ett gemensamt projekt i konsten. Efter en utställning i Mariebergsskogen är det nu dags att ta utställningen på resa till Uppland.
Konstnärerna Kerstin Wessberg och Annika Eriksdotter har gjort ett gemensamt projekt i konsten. Efter en utställning i Mariebergsskogen är det nu dags att ta utställningen på resa till Uppland. Foto: Lena Richardson

Nu är det dags för nästa kapitel i två värmländska konstnärers saga.

Till helgen har Annika Eriksdotter och Kerstin Wessberg vernissage i Väsby konsthall.

I vintras ställde de ut sitt gemensamma konstprojekt Drömmar och längtan i sagans skog i Naturum i Mariebergsskogen. I sagan vävs målningar och skulpturer samman i en berättelse, ”en liten saga om viktiga frågor i stort format”.

Nu ska utställningen visas också i Upplands Väsby. På lördag, den 22 april, är det vernissage i konsthallen och utställningen visas till den 14 maj.

Kerstin Wessbergs och Annika Eriksdotters saga handlar om vänskap, rädsla, mod och att upptäcka världen.
Kerstin Wessbergs och Annika Eriksdotters saga handlar om vänskap, rädsla, mod och att upptäcka världen. Foto: Lena Richardson

Kerstin Wessberg, Karlstad, är bildkonstnär och hennes material är akryl och äggoljetempera. Kerstin har en motivvärld som ofta rör sig i naturen och som befolkas av olika slags väsen.

Annika Eriksdotter. Hammarö, är konstnär med inriktning på fotografi och broderi. Hon arbetar ofta med fotomontage där naturen spelar en viktig roll. Hennes skulpturer är fantasidjur skapade av återbrukade broderier.

Varm vänskap och lagom läskigt mörker i Mariebergsskogens nya sagoskog

Artikeltaggar

Annika EriksdotterKarlstadKerstin WessbergKonstMariebergsskogenNaturumSkulpturerUpplands VäsbyUtställningarVernissager

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.