Hoppa till huvudinnehållet

Försökte locka in flicka på toalett på tågstationen – 34-årig man häktad

Publicerad:
Mannen försökte locka in flickan på en toalett vid Centralstationen.
Mannen försökte locka in flickan på en toalett vid Centralstationen. Foto: Håkan Strandman

Han försökte locka med sig flickan in på en toalett vid Centralstationen.

Nu har den 34-årige Forshagabon häktats för sexuellt ofredande mot barn - samt för flera ytterligare sexuella ofredande.

Tonårsflickan var vid Centralstationen i Karlstad i torsdags kväll då en 34-årig man från Forshaga närmade sig henne.

Han försökte locka in henne på en toalett, men det misstänkta brottet avbröts och polis larmades till platsen där mannen greps.

Han är nu misstänkt för sexuellt ofredande mot barn.

Fler misstänkta brott

Men händelsen i torsdags var inte första gången mannen misstänks ha ofredat människor.

Han är även misstänkt för sexuellt ofredande vid Coop i Mitt i City i Karlstad under en fyraveckorsperiod i januari och februari i år.

– Det rör sig om upprepade tillfällen. Mycket handlar om uttalanden från honom där han uttryckt sitt uppskattande på ett sätt som inte alls tagits emot väl, men han har även tagit på personer, säger Ivan Sokolowski, utredare vid polisen i Karlstad.

Dessutom misstänks mannen för ett sexuellt ofredande på Kasernhöjden i februari samt ett sexuellt ofredande på Drottninggatan i Karlstad i slutet av januari.

Mannen häktades i söndags på sannolika skäl misstänkt för ett sexuellt ofredande av barn samt för tre fall av sexuellt ofredande nekar till anklagelserna.

Han dömdes senast i juni förra året till fyra månaders fängelse för olaga hot, skadegörelse, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och ofredande.

Texten uppdateras.

Centralstationen spärras av – över 150 år gamla fornlämningar ska undersökas

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCoopForshagaKarlstadOfredandeSexuellt ofredande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.