Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen fixade topplacering i Polen: ”Absolut nöjd”

Publicerad:
27-årige Rasmus Holmberg från Karlstad GK slutade på delad sjätte plats i helgens Nordic Golf League-tävling. Foto: Helena Karlsson

Rasmus Holmberg slutade på delad sjätte plats i Nordic Golf League-tävlingen som spelades i Polen 13-15 april.

– Det var en lite tuffare runda med mer vind och det var väl därför jag kunde klättra en hel del i resultatlistan med en låg score, säger Holmberg efter den fina avslutningsronden på fem under par.

Landslagsläger och hög målsättning – möt golfproffset Rasmus Holmberg

Nordic Golf League, nivån under Challenge Tour, har i april tre tävlingar i tät följd i Polen och på den andra som avgjordes 13-15 april kom Karlstad GK:s Rasmus Holmberg på delad sjätte plats tack vare en mycket stark tredje och sista runda där Holmberg gick fem slag under par vilket sammanlagt gjorde att han slutade på –8. Charlie Lindh från Kristianstads GK vann på –14 och tvåa blev islänningen Axel Boasson med –11.

– Det är jag absolut nöjd med, säger 27-årige Rasmus Holmberg om sjätteplatsen och fortsätter:

– Jag brukar alltid ha en liten startsträcka i början på säsongen när man kommer från inomhusspel. Jag har varit i Spanien och spelat ett par tävlingar och innan tävlingarna nu (i Polen) var jag ytterligare en sväng till Spanien för träning och spel och det har gjort nytta, att få vara ute på gräs.

– Jag har spelat bra de flesta rundorna här i Polen och jag fick det att lossna lite på sista rundan nu senast. Det var en lite tuffare runda med mer vind och det var väl därför jag kunde klättra en hel del i resultatlistan med en låg score. Det var riktigt skönt att få komma igång lite och vara lite högre upp på resultattavlan inför när säsongen börjar i Europa framöver.

Challenge Tour väntar

Det är Challenge Tour, nivån under Europatouren (numera DP World Tour), som värmlänningen Holmberg siktar på att ha som huvudtour den här säsongen.

– Det är lite att vänta och se hur många tävlingar jag får spela på Challenge Tour. Men som det ser ut nu kommer det ändå att bli en hel del tävlingar för mig på den.

– Jag kommer att försöka ha det som min huvudtour i år och det kommer nog att bli så. Det är lite beslut som ska fattas som inte är helt klara ännu men jag vet att jag kommer få spela en tävling på Challenge Tour i maj och förhoppningsvis någon mer samma månad. Till Challenge Tour-tävlingarna nu i Abu Dhabi var jag en bit ner på reservlistan men det blir lättare att komma med när tävlingarna spelas i Europa.

Olle Larsson från Karlstad GK lirade också Nordic Golf League-tävlingen 13-15 april men nio slag över par efter två dagar gjorde att han inte klarade kvalgränsen.

17-19 april spelas nästa Nordic Golf League-tävling i Polen.

Artikeltaggar

2023 Challenge Tour2023 Nordic Golf LeagueGolfKarlstad GKRasmus Holmberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.