Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänning häktas för upploppet i Sveaparken

Publicerad:

En man från Värmland häktas, misstänkt för upploppet i Sveaparken i Örebro. Det rapporterar P4 Värmland.

Det är fyra personer som häktats, och en av dem är en man i 25-årsåldern skriven i Karlstad. De fyra männen anhölls tidigare i veckan, och enligt P4 Värmland har de nu häktats av Örebro tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för upploppet förra påsken.

Männen misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Den 15 april på långfredagen förra året startade upploppet i samband med att högerextremisten Rasmus Paludan skulle hålla en manifestation och bränna koranen i Sveaparken i Örebro.

Karlskogabröderna fick fängelsestraff efter upploppDomen har fallit efter upploppet i ÖrebroKravallpolis och "civila gripandegrupper”: Stort pådrag inför PaludanmötetFyra män döms till fängelse efter påskupploppen

Artikeltaggar

Brott, lag och rättManifestationerÖrebro tingsrättP4 VärmlandPåskRasmus PaludanSamhälleSveaparken i ÖrebroVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.