Hoppa till huvudinnehållet

Förlust – men ett steg framåt för Crusaders i seriepremiären

Publicerad:
Det blev storförlust i premiären för Crusaders.
Det blev storförlust i premiären för Crusaders. Foto: Peter Bäcker

Carlstad Crusaders förlorade seriepremiären mot gästerna från Tyresö – men tog ett steg framåt i utvecklingen.

– Det är mycket positivt som vi kan ta med oss från denna match, konstaterar tränaren Alex Burdette.

Solen sken över Sola Arena med 512 betalande på läktaren och det vankades seriepremiär för ett optimistiskt Carlstad Crusaders.

Tyresö Royal Crowns blev den första nöten att knäcka för Alex Burdette och hans nya lag.

Carlstad Crusaders-Tyresö Royal Crows

Senast lagen ställdes mot varandra var på Tingvalla IP i slutet av förra säsongen. En match som slutade med en knapp 14–12-seger för Crusaders.

När det under lördagen var dags för lagen drabba samman på nytt, var det gästerna som drog det längsta strået och segrade med 7–33.

– Det är självklart inte den här vägen som vi ville gå, men vi är ett ungt team. Vi visade mycket bra saker och även bra saker som måste förbättras. Det är mycket positivt som vi kan ta med oss från denna match, säger coachen Alex Burdette.

Crusaders åkte på stryk i lördagens seriepremiär mot Tyresö Royal Crowns inför storpublik, med slutsiffrorna 7-33.
Crusaders åkte på stryk i lördagens seriepremiär mot Tyresö Royal Crowns inför storpublik, med slutsiffrorna 7-33. Foto: Peter Bäcker

I år är det ett ungt men talangfullt Crusaders som spelar i superserien.

– De är tonåringar, vi har ett ungt lag, men någonting som jag är stolt över är att de spelade hårt även om resultatet på tavlan gick emot oss, säger han och plussar extra för Victor Toresson.

Drog iväg i sista quarten

Det var gästerna som inledde bäst och fick med sig en touchdown i den första quarten. Crusaders premiärpoäng för säsongen kom sent i den andra när Rory Kelly sprang in lagets första touchdown, något som gav hemmalaget ledningen med 7-6.

Ledning och vittring för Carlstad, men så mycket roligare blev det aldrig då Tyresö på nytt tog ledningen med två sekunder kvar av första halvleken, fram till 7-12.

Även en bortatouchdown strax efter paus gjorde att värmlänningarnas uppförsbacke växte ytterligare, för mycket skulle det visa sig.

Crusaders föll i hemmapremiären.
Crusaders föll i hemmapremiären. Foto: Peter Bäcker

För i sista quarten drog Tyresö iväg ytterligare.

Crusaders före detta running back, Emil Knutsson, ordnade stockholmarnas sista ”TD” för dagen och då var det definitivt ridå för Crusaders.

Men veteranen Mattias Eriksson var inte allt för nedstämd när han summerade matchen i solskenet efter slutsignal.

Vad säger du om matchen?

– Första halvlek så kändes det som att vi var med. Vi hade misstag här och där, mycket smågrejer som vi måste städa upp. De får lite momentum och sedan kommer vi inte tillbaka riktigt. Det kändes bra, säger linebackern och fortsätter:

Mattias Eriksson, till höger, var inte allt för nedstämd efter premiärförlusten. .
Mattias Eriksson, till höger, var inte allt för nedstämd efter premiärförlusten. . Foto: Peter Bäcker

– I andra så gled det ur händerna på oss. Det är vårt eget fel. Från min defensiva synvinkel så är det grundläggande, vi missar tacklingar och vi är inte riktigt där vi ska vara. Vi är ett ungt lagt som bara behöver hitta nyckeln och släppa lös det. Det var en väl spelad match.

Förlust i premiären men alltså ingen anledning att deppa för Carlstad Crusaders.

Det small rejält i premiären.
Det small rejält i premiären. Foto: Peter Bäcker

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad Crusaders herrSuperserien herrTyresö Royal Crowns

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.