Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska kultbandet återförenas: "Som herpes är vi tillbaka"

Publicerad:
Vomitory, med Tobias Gustafsson till vänster, är tillbaka med nytt album.
Vomitory, med Tobias Gustafsson till vänster, är tillbaka med nytt album. Foto: Ebba Olsson Gustafsson

Forshagas death metal-veteraner Vomitory återuppstår och släpper ett nytt album. I ett inlägg på sociala medier skriver bandet: "We lied! Like herpes, we are back!"

Vomitory bildades redan 1989 och tog ett första avsked 2013. Fyra år senare återförenades bandet för en konsert vilket ledde till ett omfattande turnerande. I en intervju med NWT 2019 berättade trummisen Tobias Gustafsson om ett varmt mottagande runt om i världen. Samtidigt var han ärlig med att det inte var helt oproblematiskt med att återuppta bandet.

"Vi la ner 2013 för att aldrig återförenas. Jag själv föraktar band som återförenas. Men vi var alla överens om att spelningen 2017 var väldigt lyckad, det var helt enkelt för kul för att låta bli att göra om det."

Det nya albumet har titeln "All Heads Are Gonna Roll" och släpps av Metal Blade Records den 26 maj.

"We'll be drenching the world in vomit and blood by releasing our first new album in 12 years", heter det vidare i bandets uttalande.

"This album turned out to be something we can all be proud of."

Tribulation släpper ny musik: "Conan och Bibeln har i grunden samma tjusning"

Albumet är inspelat i Värmland, med hjälp av bland andra Mats Lindström och Rikard Löfgren, och mixat och mastrat i Uppsala.

Artikeltaggar

ForshagaHårdrockKändisarKonserterMats LindströmMetal Blade RecordsMusikNöje/KulturSociala nätverkSpelningarTobias GustafssonUppsalaVärmlands länVomitory

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.