Hoppa till huvudinnehållet

Sebastian Öijen klar för SSL-klubb: ”Roligt och spännande”

Publicerad:
Sebastian Öijen är klar för spel i SSL.
Sebastian Öijen är klar för spel i SSL.

Karlskogakillen Sebastian Öijen, 18, är klar för SSL-klubben FC Helsingborg.

– Det känns självklart roligt och spännande, säger han till klubbens hemsida.

Sebastian Öijen har Karlskoga innebandy som moderklubb och lämnade inför gymnasiet för att studera vid RIG i Umeå.

Den gångna säsongen gjorde han 16 poäng på 17 matcher i allsvenskan.

Öijen, som tar studenten till sommaren, är nu redo för nästa steg i karriären. Under torsdagen presenterades han av SSL-klubben FC Helsingborg.

– Det känns självklart roligt och spännande. Att få skriva på för ett anrikt SSL-lag som FCH är otroligt kul. Jag fick ett mycket bra intryck från början och tycker att vi kommit till en väldigt bra lösning, säger Öijen till klubbens hemsida.

”Sikta högt”

Så här beskriver han sig själv som spelare:

– En tvåvägscenter som är van att täcka mycket ytor och löpa mycket. Jag är en spelare som vill bidra med att få alla spelfaser i femman att fungera bra, såsom etablerat försvar och anfall, uppspelsfas och kontringsfas.

Under åren på RIG i Umeå har Öijen även representerat U19-landslaget.

– Jag har som mål med att bli så bra som möjligt! Specifika mål som att spela i landslaget och SM-guld och så vidare finns så klart men det är väl ganska självklart för alla som satsar på sin innebandy att sikta högt. Det viktigaste för mig just nu är att kunna spela på en hög nivå och att alltid utmanas till att bli bättre.

– Och att ha tålamod…. Att spela innebandy på hög nivå vill jag kunna göra under många år så att få till en bra lösning även utanför plan med studier, jobb och så ser jag som en viktig nyckel för att kunna prestera max på plan.

Artikeltaggar

FC HelsingborgInnebandyKarlskogaSebastian ÖijenSSLUmeå

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.