Hoppa till huvudinnehållet

Aggressiv man slog kvinna med batong

Publicerad:
Polisen fick en vittnesberättelse om en misstänkt misshandel i centrala Karlstad.
Polisen fick en vittnesberättelse om en misstänkt misshandel i centrala Karlstad. Foto: Herman Rydeberg

En man i 50-årsåldern ska ha slagit med batong mot en kvinna på Pihlgrensgatan i Karlstad. Mannen är nu misstänkt för misshandel.

Händelsen inträffade på tisdagen strax efter lunch i centrala Karlstad på Pihlgrensgatan och ett vittne till incidenten har sedan lämnat uppgifter till polisen.

– En kvinna i 60-årsåldern satt på en bänk längs med den här gatan. När en man plötsligt kommer fram. Han är aggressiv och har en aggressiv attityd och har skrikit mot kvinnan, säger Bjarne Andersson, stationsbefäl hos Karlstadspolisen.

Kvinnan går då fram mot mannen för att förstå vad ilskan handlar om.

– Mannen tar då fram en batong som han slår mot kvinnan. När hon försöker avbryta mannen träffas hon av ett slag. Det ska inte ha blivit några synliga skador, men kvinnan har uppgett att hon fått smärta över sitt högra lår.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen.

– Den här mannens humör kan gå lite upp och ner, men han ska inte ha varit påverkad av något, det framkommer inte av anmälan, säger Bjarne Andersson.

Enligt polisen känner inte den misstänkte mannen och brottsoffret varandra.

Artikeltaggar

Bjarne AnderssonBrott, lag och rättKarlstadMisshandel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.