Hoppa till huvudinnehållet

Succétrion nära förlängning: ”Alla eller ingen”

Publicerad:
Efter två år vid rodret har nu hockeyprofilerna Peter Nordström, Andreas Karlsson och Andreas Svensson tagit upp Karlstad IBF i SSL. Foto: HP Skoglund

Anton Vestlund och Robin Lennartsson har redan valt att förlänga sina kontrakt.

Och nu tyder det mesta på att tränartrion följer i samma spår.

– Många säger att man ska sluta när man är på topp, men det är klart man är sugen på att köra en säsong till, säger Andreas ”Sälen” Svensson.

Ytterligare en viktig pusselbit stannar i Karlstad IBF: ”Känns riktigt bra”

Kort efter avancemanget till SSL postade ”Sälen” ett inlägg i sociala medier där han beskrev laget som en familj – den bästa han någonsin varit med och byggt upp under hela sin ledarkarriär.

Med några dagars distans skriver han fortsatt under på vartenda ord.

– Ja, herregud! Jag har haft många hockeylag och upplevt flera avancemang men det finns inget som kan mäta sig med det här. Det här var mäktigt på riktigt, säger han.

Det har gått ganska exakt två år sedan hockeytrion i form av nämnde Svensson, Peter Nordström och Andreas ”Karlan” Karlsson tog över Karlstad IBF.

Initialt ledde det till flera spelaravhopp men med facit i hand går det knappast att klaga.

– Det har varit en jäkla resa. Efter alla bortfall kom vi samman som grupp och absolut ingen har vikit ner sig. Alla har trott på det till 100 procent och krigat stenhårt precis hela vägen, säger Svensson.

Och det är just den kollektiva styrkan som han tror varit nyckeln till framgången.

Att alla har varit med på tåget och köpt kravbilden som tränartrojkan plockade med sig från hockeyn; den som grundar sig i att man hela tiden ska pressa sig till sitt yttersta, vare sig det är träning eller match.

– Precis så är det. Det är jättestor skillnad från när vi tog över. Det är bara att titta på resultatraden för att konstatera att det inte är många som orkat med oss över 60 minuter. Vi malde ner vartenda lag, säger Svensson.

Andreas Svensson stortrivs i rollen som tränare för Karlstad IBF.
Andreas Svensson stortrivs i rollen som tränare för Karlstad IBF. Foto: Lisa Olaison

Återkommande ofta pratar han sig varm över gruppens enorma hängivenhet.

Ironiskt nog har han inte ens inom hockeyn stött på ett lag som köpt nämnda kravbild till den grad som killarna i Karlstad IBF gjort.

– Seriositeten på spelarna i det här laget är helt otrolig. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det har varit en fröjd att ha med dem att göra.

”Sälen” medger att han är positivt överraskad utifrån flera perspektiv.

För trots att han – och kollegorna – klev in i det här projektet med stor tilltro medger han också att det gjordes men en stor portion förutfattade meningar.

– Man har ju alltid tänkt att innebandy är en sport där domarna blåser för allt. Men det fick vi äta upp ganska direkt kan jag säga. Innebandy är ju en otroligt tuff sport, mycket tuffare än jag trodde. Det är väldigt fysiskt och det smäller rejält.

”Alla eller ingen”

Det mesta tyder nu också på att vi kommer få se mer av den varan framöver.

I skrivande stund vill nämligen såväl föreningen som tränartrion få till ett fortsatt samarbete parterna emellan.

– Vi ska sätta oss och diskutera klart till veckan. Det gäller att få ihop hela kittet.

Vad känner du personligen kring en eventuell förlängning?

– Många säger att man ska sluta när man är på topp, men det är klart man är sugen på att köra en säsong till nu när man är uppe i finrummet.

Är det aktuellt att någon av er hoppar av?

– Nej, det här är något vi gör tillsammans. Det är alla eller ingen.

Klart – stjärnan stannar i Karlstad IBF: ”Min prio har hela tiden varit att stanna”Peter Nordström efter avancemanget: ”Det är många som ska hyllas”

Artikeltaggar

Andreas KarlssonAndreas SvenssonInnebandyKarlstad IBFPeter NordströmSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.