Hoppa till huvudinnehållet

Fräcka kuppen: ”Reklamarens” bilstöld inne på Karlstads toppmoderna arena

Publicerad:
Det var inne på Sola arena som den fräcka stölden ägde rum.
Det var inne på Sola arena som den fräcka stölden ägde rum. Foto: Peter Bäcker

Mannen frågade om han fick ladda sin telefon – men stal då en av Karlstads kommuns bilar och släp och stack.

Vaktmästarna som lät honom ladda sin mobil trodde han var en reklamare och blev chockade.

Bilen hittades sedan i Grums – med en kniv i taket.

Släpvagnen med en soptunna är fortfarande borta.

Det var lite mer än en vecka sedan som den fräcka stölden ägde rum på det nya arenaområdet i Karlstad.

Inne på nya Sola arena fanns ett par vaktmästare och en man från en reklambyrå som arbetade med att sätta upp reklam på arenan.

Plus en man till.

– Mina vaktmästare tänkte väl att han tillhörde reklambyrån. Man kommer inte in där som obehörig så man tänker inte på det så, säger Cecila Stjernlöf, arenachef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Mannen gick sedan fram till vaktmästarna, med sin mobil i handen, och frågade om han kunde få ladda den inne på deras kontor.

Det fick han.

– Då tar han bilnyckeln på ett hyllplan och går till bilen, där släpet sitter fast, och kör därifrån igenom elgrinden. Antingen har han rekat allt detta på något sätt eller så såg han bara att nyckeln låg där.

Men det var inte bara för mannen att köra därifrån heller.

– Elgrinden som finns där kan man inte öppna utan nyckel, men det finns ett elskåp där som han hade forcerat sig in i och tryckt på en av nödknapparna.

Bilen, av modellen Caddy, och släpet – med en soptunna på – försvann.

– Men bilen senare hittades i Grums. Då var Karlstads kommun-loggan övermålad. På bakluckan var ett vitt kors målat. I bilens innertak satt en kniv. Plus lite annat han efterlämnade.

Släpet är fortsatt försvunnet.

Hypotesen kultur- och fritidsförvaltningen har är att mannen tagit sig in till Sola arena via inomhusarenan som har varit öppen.

– Det var väldigt otrevligt och obehagligt att man inte kan ha ärliga personer runt omkring sig. Vi håller på att se över säkerheten nu. Vi vill ju ha en ”öppen” inomhusarena, så att folk kan få titta in och kika lite grann hur det ser ut. Men det får inte användas i fel syfte.

Artikeltaggar

BilstölderBrott, lag och rättGrumsKarlstadKarlstads kommunReklamSläpvagnStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.