Hoppa till huvudinnehållet

Backen om avskedet: ”Är jättetacksam över min tid i Färjestad”

Publicerad:
Färjestads Anton Berglund och Frölundas Jere Innala i en SHL-match 10 december i Löfbergs Arena.
Färjestads Anton Berglund och Frölundas Jere Innala i en SHL-match 10 december i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Anton Berglund som just nu rehabar en korsbandsskada blir inte kvar i FBK.

– Det har varit jättekul och jag är jättetacksam över min tid i Färjestad, säger han.

Färjestads besked – här är spelarna som lämnar klubben

Tidigare under onsdagen kommunicerade Färjestad på sin hemsida att fem spelare lämnar klubben och en av dem är Anton Berglund. Den 20-årige backen gjorde den här säsongen 15 SHL-matcher i FBK-tröjan och på ett lån i allsvenska Östersunds IK blev det två bataljer. Det var i Östersund i januari som Berglund skadade knät så pass svårt att säsongen tog slut alldeles för tidigt.

– I och med min korsbandsskada har jag lång rehab kvar. Det är klart att man hade hoppats på en fortsättning (i Färjestad) men det var inget man förväntade sig direkt, säger Anton Berglund:

– Jag opererade mig i mitten på februari och det är typ åtta till tio månaders rehab, eller upp till ett år. Det har gått ett tag sedan operationen så det känns bättre och bättre. Det var rätt så jobbigt i början men jag kan börja träna hårdare och hårdare vilket är skönt.

Hur ser planen ut för när du kan spela igen?

– Planen vi siktar på för när jag kan vara tillbaka är åtta till nio månader räknat från februari så typ i slutet på november. Men det är om allt går vägen, men just nu ligger jag längre fram i rehab än vad man trodde, så just nu ser det ju bra ut. Samtidigt är jag borta så pass länge att det inte är någon idé att stressa.

Vad siktar på du till nästa säsong med klubbadress och så vidare?

– I nuläget vet jag inte. Min agent sköter det där. Det enda jag vet är att det finns intresse. Jag är absolut inte orolig över det, säger Anton Berglund som inte tvekat kring att fortsätta karriären:

– Absolut inte. Det finns inga tveksamheter att fortsätta. Jag ska köra rehab så bra som möjligt så att jag kommer tillbaka.

Backen Berglund blev svensk mästare med Färjestad säsongen 2022.
Backen Berglund blev svensk mästare med Färjestad säsongen 2022. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

”Har varit jättekul”

Han berättar att det känns speciellt att säga adjö till FBK.

– Det är klart. Det var mitt femte år i Färjestad i år och det var inget jag kunde hoppats på när jag kom hit till hockeygymnasiet. Eller det är klart att man hoppades på det men det är inte så många som tar klivet upp till SHL-laget, konstaterar Berglund och fortsätter:

– Det har varit jättekul och jag är jättetacksam över min tid i Färjestad. Det är klart att det är tråkigt att lämna men jag tror och hoppas på att det ska gå bra och att man kan komma tillbaka hit, men när det händer får vi se.

Sammanlagt lirade Anton Berglund 49 SHL-matcher i Färjestad BK och han tog sig alltså igenom det där nålsögat från juniorlag till A-lag.

– Det var bara synd att det skulle… Man kanske inte hade fått det ändå (nytt kontrakt), men att det nu främst skulle bli på grund av en skada. Men jag är som sagt jättetacksam för mina fem år i Karlstad och vi får se vad som händer framöver.

FBK-löftets tunga besked – säsongen över: ”Känns jättetråkigt”
Anton Berglund och Lucas Forsell på Stora torget i Karlstad den 13 maj 2022.
Anton Berglund och Lucas Forsell på Stora torget i Karlstad den 13 maj 2022. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Artikeltaggar

Anton BerglundFärjestad BK HerrFärjestad BK JuniorHockeyallsvenskanIshockeyÖstersunds IKSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.