Hoppa till huvudinnehållet

Sommarvärmen är på väg – högtryck drar in över Värmland

Publicerad:
Det väntas bli upp emot 18 grader varmt i Värmland nästa vecka.

Det är dags att hänga in vinterjackan i garderoben. I mitten på nästa vecka kan det bli sommartemperaturer i Värmland.

– Vi är på väg ut ur vintersäsongen och det kommer bli varmare, säger Max Schildt.

Varmast väntas det bli i norra och mellersta delarna av länet. Enligt SMHI:s prognos kan det bli upp emot 18 grader varmt och sol i Torsby nästa onsdag. Även i Filipstad, Hagfors, Munkfors, Storfors, Arvika och Årjäng ser det ut att bli varmt och soligt.

– Det ser ut att vara en ganska säker prognos i dagsläget. Vi har ett högtryck som etablerar sig över landet, och i samband med detta blir det varmare temperaturer. Från och med måndag ser det ut att bli över tio grader varmt på eftermiddagen i Värmland, säger Max Schildt.

18 grader varmt och sol, kan man kalla det för sommarväder?

– Då börjar vi närma oss sommartemperaturer, absolut.

I de södra delarna av länet blir värmen inte lika påtaglig. Karlstad får enligt SMHI:s prognos 13 grader som varmast nästa vecka.

Men innan sommartemperaturerna hinner hit blir det regn. På torsdag, fredag och lördag blir det regn i hela Värmland. I Karlstad väntas det regna drygt 30 millimeter.

Artikeltaggar

KarlstadMax SchildtSMHISolTorsbyVäderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.