Hoppa till huvudinnehållet

Nilsbys udda kontraktsläge: ”Noll påskrifter på papper men en bra känsla”

Publicerad:

Under påskhelgen blev Nilsby klara för allsvenskan nästa säsong.

Nu väntar ett intensivt jobb för sportchefen Johan Karlsson då ingen spelare står under kontrakt än.

– Alla spelare skrev ettårskontrakt till den här säsongen, men jag har en bra känsla, berättar han.

Nilsbys mål var att ta steget från division 1 till allsvenskan och där finns grunden till den ganska ovanliga kontraktssituationen i klubben.

– Vi hade våra förväntningar och därför valde vi att skriva kontrakten på ett år, annars hade vi nu suttit och omförhandlat en massa kontrakt till allsvensk nivå. Nu ska det skrivas allsvenska kontrakt med gruppen, förklarar Johan Karlsson.

Om det låter som en stressande situation så är det motsatsen för Nilsbys sportchef som känner en bra kontroll över situationen.

– Jag skulle säga att vi ligger bra till. Jag har inte pratat något alls med spelarna under kvalet till allsvenskan för då pausade vi alla diskussioner. Här och nu har jag noll underskrifter på papper men väldigt många ja när man pratat tidigare.

Tom och Adam Colling har bildat en vass kedja tillsammans med Tom Johansson och trion var en starkt bidragande orsak till avancemanget.

– Det skulle förvåna mig om dom spelar någon annanstans men vi har som sagt inget klart på papper än. Men det är självklart goda förhoppningar, säger Karlsson.

Och fortsätter med en hyllning:

– Jag tror inte att Adam och Tom Colling kommer att spela någon annanstans innan de lägger av. Det märks på Tom som spelade hela serien mot Mora skadad i en baksida. Det är fint att se hur mycket han brinner för laget, i den sista matchen värmde han inte ens upp med laget utan hade ett individuellt schema med en fysio i omklädningsrummet.

Kommer det att skrivas ettårskontrakt på nytt?

– Det får vi se. Det är lite olika vad spelarna själva vill. Först och främst vill jag ha stommen jag vill bygga laget runt klara på kontrakt.

Steget upp till allsvenskan innebär ett stort steg sportsligt och det kan komma nya spelare utifrån.

– Först får jag ha alla samtal och sedan får jag se vad jag har kvar att jobba med. Det vi verkligen kommer att behöva är att tajta till defensiven, det kan jag säga utan att ha pratat med alla. Jag vet inte om en spelare som Erik Nilsson-Allansson fortsätter. Han hoppade in när Sebastian Lie blev skadad men har en given plats hos oss om han vill spela vidare.

Ett nytt namn som Andersson gärna ser i laget kommer från Skoghall, som åkte ur allsvenskan den här säsongen.

– Marcus Bofeldt är en spelare som jag tycker om. Om han väljer att komma till oss är han ett tillskott.

Ett steg upp innebär också ökade kostnader och ekonomiskt känner Nilsby att det finns stöttning.

– Vi har avtal på klubbor, kläder och sponsring. Men dessa gällde för division 1 och nu får det omförhandlas. Vi hör goda tongångar från våra sponsorer och vi vet att det är många som vill vara med och synas tillsammans med oss.

Artikeltaggar

InnebandyNilsby IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.