Hoppa till huvudinnehållet

Fann misstänkt stöldgods i lägenhet – tre personer misstänks för häleri

Publicerad:
Arkivbild. Polisen genomförde en husrannsakan efter ett tips.
Arkivbild. Polisen genomförde en husrannsakan efter ett tips. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Polisen slog till mot en bostad i Forshaga efter att ha fått larm om misstänkt stöldgods. Tre personer, två män och en kvinna, i samma ålder är nu misstänkta för häleri.

Någon tipsade polisen om att det förekom misstänkt försäljning av olika prylar i ett hus, vilket fick polisen att slå till mot adressen. Strax före klockan 18 på annandag påsk i Forshaga genomförde polispatrullen en husrannsakan.

– Då påträffas det gods som det mycket riktigt bedrivs handel med. Man anträffar även lägenhetsinnehavaren och två andra personer, varav en är skriven på adressen. Alla tre misstänks för häleri. Det är två män och en kvinna, alla i 35-årsåldern. Men ingen av dem sitter just nu frihetsberövad, säger Bjarne Andersson, stationsbefäl hos polisen i Karlstad.

Vad är det för misstänkt stöldgods som man har hittat?

– Jag vet inte, det går inte att utläsa ur anmälan.

Samtligt misstänkt stöldgods som hittades togs i beslag av polisen. Ett inledande förhör har genomförts med de misstänkta. Det finns just nu ingen målsägare i ärendet.

– Nu försöker vi lokalisera vem som kan vara ägare till de här sakerna. Vi behöver hitta en eller flera ägare för att kunna fortsätta utredningen. Gör vi inte detta kan personerna istället bli skyldiga till fyndförseelse i den bemärkelsen att detta ska klassas som hittegods som man inte lämnat tillbaka. Då döms man till böter. Det skulle också kunna bli så att de får tillbaka godset, säger Bjarne Andersson.

Artikeltaggar

Bjarne AnderssonBrott, lag och rättFörhörForshagaHäleriHusrannsakanStöldgods

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.