Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadstjärnan om missade jätteläget – i slutminuterna: ”Ska vara mål”

Publicerad:
Karlstad Fotboll-anfallaren Erik Björndahl missade ett jätteläge vid 1–1 i den 80:e matchminuten.
Karlstad Fotboll-anfallaren Erik Björndahl missade ett jätteläge vid 1–1 i den 80:e matchminuten. Foto: Lisa Olaison

Karlstads nya anfallare Erik Björndahl fick ett jätteläge i 80:e minuten vid 1–1 men missade.

– Det ska vara mål där, säger han.

Kryss i hemmapremiären för Karlstad Fotboll: ”Magiskt med så mycket publik”

Karlstad spelade 1–1 i hemmapremiären i ettan norra mot nykomlingen Nordic United inför 1 378 åskådare på Sola Arena. Men det fanns chanser för ett 2–1-mål för KF och den största fick Karlstadstjärnan Erik Björndahl i den 80:e minuten, men avslutet framför den öppna Nordic-kassen gick över.

– Det här underlaget var tufft i dag. I just det läget studsade bollen för högt upp och jag kom inte över den, förklarar den meriterade anfallaren Björndahl och fortsätter:

– Jag fick den för högt upp, nästan vid benskyddet. Det känns jävligt surt med så som matchen blev och jag fick inte riktigt mina chanser och när den väl dök upp så kom bollen lite olyckligt snabbt till mig, det var studsigt och jag fick inte ner den. Men det ska vara mål där.

Karlstads Erik Björndahl som tidigare i karriären var skyttekung i Degerfors IF.
Karlstads Erik Björndahl som tidigare i karriären var skyttekung i Degerfors IF. Foto: Lisa Olaison

En Björndahl-balja där i 80:e hade fullbordat en KF-vändning från 0–1 till 2–1 och såklart gett Karlstad goda chanser till tre nya inkasserade pinnar på hemmaplan inför storpublik.

– Det var magiskt med så pass mycket publik. Sedan var det tufft att spela där ute i dag. Planen är inte riktigt där vi vill ha den. Den behöver några veckor till och Nordic spelade, vilket vi visste om sedan innan, med mycket dueller och långspel och de bjöd inte riktigt upp till spel på så sätt, konstaterar Erik Björndahl:

– Men jag tycker att vi hanterade det bra och innan deras 1–0-mål hanterade vi det väldigt bra. Sedan fick vi en liten dipp, men i andra halvlek tog vi tag i det men vi fick ingen riktig forcering men lägena fanns där och vi borde ha vunnit.

En som hittade nätet mot Nordic United var Karlstads Filip Johansson Bahar som kvitterade till 1–1 i den 54:e minuten med ett läckert distansskott.

– Det var ett fantastiskt mål. En fantastisk prestation. Han viker in den och knorrar den i bortre krysset. Det gjorde han fantastiskt bra.

Schackspelarens drag ska ta Karlstad uppåt: ”Bara en fråga om när vi når eliten”Den mest spännande fotbollssäsongen i mannaminne
Filip Johansson Bahar avlossade stora kanonen och kvitterade till 1–1.
Filip Johansson Bahar avlossade stora kanonen och kvitterade till 1–1. Foto: Lisa Olaison
Albert Bunjaki är huvudtränare i division 1-laget Karlstad Fotboll.
Albert Bunjaki är huvudtränare i division 1-laget Karlstad Fotboll. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

Erik BjörndahlEttan norraFilip Johansson BaharFotbollIF Karlstad FotbollSola Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.