Hoppa till huvudinnehållet

Peter Nordström efter avancemanget: ”Det är många som ska hyllas”

Publicerad:
Karlstads tränarteam vid säsongens sista match under söndagen.
Karlstads tränarteam vid säsongens sista match under söndagen. Foto: Michael Häglund

För ett år sedan föll Karlstad på målsnöret i SSL-kvalet mot Gävle.

Nu har man tagit steget upp till den högsta serien efter 3–0 i matcher mot Visby.

– Nu är det vi som står och tar åt oss äran men det är många som ska hyllas, säger tränaren Peter Nordström.

Förra säsongen var den första för Peter Nordström som innebandytränare. Då fick han känna på det brutala i att förlora ett kval men nu får han känna på segerns sötma även i den här sporten. I ishockey finns det som bekant meriter som räcker och blir över.

Vad har han då lärt sig på ett år till i båset?

– Att det går väldigt fort. Man kan inte älta saker utan det är fokus på nästa byte hela tiden, det måste gå framåt. Även om du markerar och gör rätt kan det bli ett baklängesmål och då är det ingen stor grej.

Hyllar ledarstaben

Allt pekar på att Peter Nordström tillsammans med Andreas Karlsson och Andreas Svensson kommer att träna laget även nästa säsong.

– Det har vi har sagt hela tiden att vi ska göra. Vi har en ledarstab som är fantastiskt bra med två materialare som är smartare än ledarna. Det kan du skriva för det är sanningen!, säger Nordström.

Och han fortsätter med en hyllning till staben runt laget.

– Det är så många som vill hjälpas åt. Nu är det vi som står och tar åt oss äran men det är många som ska hyllas. Materialarna är jätteviktiga och en kille som Kjell-Owe Pettersson som är med och gör analyserna och hjälper killarna. Han gör ett jättejobb framför datorn. Han är jätteviktig för oss och brinner för sporten.

Vad är det på planen som gör att ni tar steget upp till SSL?

– Att vi har jobbat för det här hela tiden och att alla i gruppen är lika viktiga. Vi är trygga tillsammans och i den sista matchen kände vi att vi kan vara trygga i vårt försvarsspel. Vi har ett ungt lag och det var en del nerver med så det var jäkligt starkt gjort. Vi har gått på vår linje att man ska vara bra tränad, ha kroppskontroll, ha en bra spelförståelse så att man gör andra i laget bättre. Det är saker som är viktiga och det har vi verkligen fått till den här säsongen.

Riskminimerande

Nordström vill också poängtera en viktig skillnad i spelet till den här säsongen.

– Vi har haft ett lite mer defensivt tänkande med mindre med risker. Riskanalysen har vi jobbat med hela tiden, slår man en passning får man fundera på vad som blir konsekvensen om motståndarna bryter den. Sedan är vi mycket bättre tränade, det är den största grejen.

Räcker träningsnivån för SSL eller måste ni upp lite till?

– Jag vet inte om vi måste upp i mängd utan det handlar om kvalité. Vi bygger det hela på att vi ska tömma kropparna. Tränar vi tre gånger i veckan ska man vara tröttare än på match i alla fall två gånger.

Passning till näringslivet

Nu har Karlstad ett lag på SSL-nivå på både dam- och herrsidan. Fantastiskt rent sportsligt men ekonomiskt är det en utmaning med ökade kostnader.

– Nu måste näringslivet ställa upp. Ska vi vara en riktig idrottsstad så måste det ske. Vi har inga tv-intäkter eller någonting utan det är bara utgifter. Det samt att vi som förening behöver jobba hårdare.

Karlstads herrar tillbaka i SSL – så tänker föreningen om kommande säsongSimon Sjögren efter avancemanget till SSL: ”Jag är fantastiskt glad!”

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF HerrPeter Nordström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.