Hoppa till huvudinnehållet

Experten vill se 18-årige värmlänningen i VM: ”Han skulle klara av det”

Publicerad:
Färjestad BK-fostrade Leo Carlsson har spelat både JVM och U18-VM för Sverige och SVT-experten Jonas Andersson vill se den 18-årige värmlänningen på VM med Tre Kronor.
Färjestad BK-fostrade Leo Carlsson har spelat både JVM och U18-VM för Sverige och SVT-experten Jonas Andersson vill se den 18-årige värmlänningen på VM med Tre Kronor. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Experten Jonas Andersson vill se Leo Carlsson i VM med Tre Kronor i maj.

– Han har utvecklats så pass mycket den här säsongen att han skulle klara av det, säger Andersson i SVT:s Hockeykväll.

FBK-produkten prisas – utsedd till årets junior: ”Stor ära”

18-årige Leo Carlsson från Karlstad producerade tio mål plus 15 assist på 44 grundseriematcher i SHL den här säsongen och blev utsedd till Årets junior, och nu lirar forwarden slutspel med Örebro som i semifinal möter Skellefteå.

Den värmländske stortalangen spås gå mycket högt i NHL-draften i sommar och i julas spelade Carlsson JVM för Sverige. I maj är det dags för VM och i Tre Kronors trupp vill experten och den tidigare spelaren Jonas Andersson se Leo Carlsson.

– Han har utvecklats så pass mycket den här säsongen att han skulle klara av det, säger Andersson i SVT:s Hockeykväll och fortsätter:

– Hade det varit i början på säsongen hade jag sagt nej. Han har de här egenskaperna att han har väldigt, väldigt hög närvaro och medvetenhet kring vad han gör på isen och det är en förutsättning om du ska spela internationellt och en annan är storleken och att du kan skydda puck och det har han också utvecklat så rent tekniskt är han ju där. Jag skulle inte ha något problem med det.

Årets hockey-VM spelas 12-28 maj i Tammerfors och Riga.

JVM-stjärnan känd i grannskapet på Färjestad redan som liten: ”Sköt dygnet runt”
SVT:s Marie Lehmann och Jonas Andersson.
SVT:s Marie Lehmann och Jonas Andersson. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Artikeltaggar

Färjestad BK JuniorIshockeyIshockey-VMJVM ishockeyLeo CarlssonNHL Entry DraftÖrebro HockeySHLTre Kronor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.