Hoppa till huvudinnehållet

Tre misstänkta begärs häktade för mord i Hagfors

Publicerad:
En av lägenheterna i Geijersholm som spärrades av på onsdagsmorgonen. En granne har berättat att mannen i 50-årsåldern besökt lägenhetslängan kvällen innan han hittades död.
En av lägenheterna i Geijersholm som spärrades av på onsdagsmorgonen. En granne har berättat att mannen i 50-årsåldern besökt lägenhetslängan kvällen innan han hittades död. Foto: Helena Karlsson

Två män och en kvinna är på sannolika skäl misstänkta för mord på en man i 50-årsåldern i Geijersholm utanför Hagfors.

De har begärts häktade – och häktningsförhandling hålls klockan 11 på lördagen.

Fyra personer greps under onsdagen efter att en man i 50-årsåldern hittats död utomhus på morgonen. Polisen spärrade av två områden i Geijersholm – ett bostadskvarter samt den döde mannens bostad några gator bort.

Tre av de gripna anhölls och är på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, misstänkta för mord. Två togs av polisen på samma plats klockan 11.26 på onsdagen och den tredje en timme senare.

Den fjärde personen släpptes samma dag på fri fot men var inledningsvis fortfarande misstänkt.

– Den misstanken kvarstår alltjämt i nuläget men det fanns inte tillräckliga skäl för att anhålla honom, sa åklagaren Per Svensson på fredagen men meddelade senare att mannen inte längre är misstänkt.

Åklagaren Per Svensson. Arkivbild.
Åklagaren Per Svensson. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Nekar till brott

Under långfredagen begärde åklagaren att de tre anhållna personerna häktas. Det handlar om en man i 60-årsåldern, en kvinna i 55-årsåldern och en man i 30-årsåldern. Samtliga är hemmahörande i norra Värmland.

Häktningsförhandling hålls klockan 11 på lördagen.

Enligt uppgifter till NWT har det tidigare varit mycket bråk och stök i det avspärrade bostadskvarteret. En granne har berättat att mannen i 50-årsåldern besökt en lägenhet där kvällen innan han hittades död.

Samtliga misstänkta förnekar brott.

Läs mer:

Allt om misstänkta mordet i HagforsVännen efter misstänkta mordet i villaområdet: ”Han var världens snällaste”Misstänkta mordet i Hagfors: En man från området i 50-årsåldernGrannen om det misstänkta grova brottet i Hagfors: ”Såg hur de bar en bår”

Artikeltaggar

ÅklagareBrottBrott, lag och rättDödsmisshandeln i HagforsHäktningsförhandlingMordPer Svensson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.