Hoppa till huvudinnehållet

Nu väntas påsktrafiken till Branäs: ”Finns inte en stuga att boka”

Publicerad:
Påskhelgen bjuder på ”vårskidåkning de luxe” kommande dagar.
Påskhelgen bjuder på ”vårskidåkning de luxe” kommande dagar. Foto: Olle Persson

Påskhelgen är i antågande och det märks inte minst på på Branäs bokningssajt.

– Det är fullt. Det finns inte en stuga att boka. Bara om det skulle ske en avbokning, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Påsken är en av de stora helgerna för fjällresenärerna och redan i dag torsdag börjar den ge avtryck längs de stora vägarna i Värmland.

För Branäs innebär det fullbokat i alla stugor och det är mer eller mindre ”lapp på luckan”. Det innebär alltså att Branäs laddar inför påsken?

Mikael Forsell, platschef, Branäs.
Mikael Forsell, platschef, Branäs. Foto: Morgan Bäckvall

– Det kan du vara helt lugn för. Det är så hundra procent som det bara kan bli. Tidigare har inte påsken varit så här stor. Nu har inte jag varit med mer än snart två år. Men förra påsken var inte alls i den digniteten så att det var hundra procent, säger Mikael Forsell, platschef service.

Kan det bli fullbokat i påsk?

– Ja, det är redan klart. Det är rejält ”lapp på luckan”. Det finns inte ett boende att få tag på. Det är om det har dykt upp någon avbokning. Man kan ju alltid gå in och titta. Det är 100 procent ankomstprognos i morgon (torsdag, reds anm). Torsdag till söndag är det 100 procent, säger Mikael Forsell.

Hur många bäddar är det vi talar om?

– Vi kan bara göra en bedömning på det vi förmedlar och vi har ungefär 900 enheter.

Och då kan man ta den siffran gånger mellan åtta och tio bäddar per enhet.

– Det är fantastiskt kul och med de förutsättningar vi har med väder och snöförhållanden, som är fantastiska, temperaturer som är fortsatt kalla på nätterna och varma och sköna på dagarna. Nu är det vårskidåkning de luxe.

Bra väder väntas i helgen

Och när det kommer till påskhelgens väder i Branäs gör Mikael Forsell en snabbkoll:

– Om vi tittar på torsdag när populationen ramlar in, så är det minus tre grader på natten och kliver upp på max plus tre grader. Det går inte att få bättre förhållanden.

Samtliga 33 nedfarter är öppna i påsk och 30 liftar kommer vara öppna. Vindarna under torsdagen ligger runt en till fyra meter per sekund, med enstaka vindbyar på åtta till nio meter per sekund.

Det innebär att de stora liftarna Gondolen, Sjöexpressen och Toppexpressen kommer kunna gå.

– Garanterat. Om inget oförutsett inträffar, för det vet man aldrig med maskiner, säger Mikael Forsell.

Vilka är det som väljer att åka till Branäs i påsk?

– Jag har inte tittat så mycket på det, men jag skulle bli förvånad om det inte är vår ordinarie marknad. Det är mycket Västsverige, Skåne och Danmark. Det är de som lärt sig att älska Branäs.

Den 16 april stänger Branäs för säsongen, vilket innebär att det är öppet över påsklovet.

– Imorgon är det elva dagar kvar till vi stänger för säsongen. Då har vi gjort 111 dagar. Det vet jag för jag har nyligen skrivit det i ett nyhetsbrev till våra medarbetare.

Artikeltaggar

BranäsMikael ForsellSkåne länSnöTurismVäderVärmlands länVästra Götalands länVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.