Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Den här restaurangen öppnar vid Stora torget

Publicerad:
Anders Gustavsson ska driva Pepa deli tillsammans med kökschefen Cathrin Karlsson, Asmir Ziric och James Barjaco (ej med på bild). Foto: Nea Liljegren

Nu är det klart vad som händer med lokalen för gamla Lars Hjalmars bokhandel.

Det är Pepa deli som ska öppna – som kommer vara mer än en restaurang.

– Det ska vara hela paketet, säger krögaren Asmir Ziric.

För två år sen stängde den anrika bokhandeln Lars Hjalmars bokhandel vid Stora torget ner.

Butiken som öppnade 1843 slutade i konkurs och en epok för Karlstads centrumhandel gick i graven.

En epok går i graven: Lars Hjalmars bokhandel i konkurs

”Vi fyller ett tomrum i Karlstad”

Sen dess har lokalen renoverats om rejält.

Nu står det klart att det är de tre erfarna krögarna James Barjaco, Asmir Ziric samt Anders Gustavsson som har tagit över lokalen.

De gör en ny storsatsning tillsammans och kommer att öppna restaurangen Pepa deli i den gamla bokhandeln.

– Vi vill skapa något som inte finns i Karlstad idag för frukost, lunch och middag. Man ska kunna komma hit efter gymmet för en hälsotallrik eller för en öl innan hockeymatchen, säger Asmir Ziric.

Deras nya koncept för Pepa deli kommer att vara ett café, en cocktailbar och en restaurang – allt i ett.

– Det här är något som inte finns i Karlstad. Vi fyller ett tomrum som saknas i stan.

En stor grupp arkitekter har jobbat med att ta fram lokalens utseende som har totalrenoverats. Bland annat blir det en vit bar, visar Asmir Ziric.
En stor grupp arkitekter har jobbat med att ta fram lokalens utseende som har totalrenoverats. Bland annat blir det en vit bar, visar Asmir Ziric. Foto: Nea Liljegren

”Vårt första showroom”

Dessutom vill de ta vara på lokalens historia som bokhandel.

– Vi är måna om att bevara bokhandeln. Därför kommer vi att ha en avdelning för alla som vill sitta här och plugga eller ha möten på dagarna. Här ska man även kunna köpa pennor och block från bokhyllan.

Totalt är lokalen på 550 kvadratmeter och kommer vara indelad i olika avdelningar.

– När man kommer in möts man av cafédelen, säger Asmir Ziric och pekar vidare på ritningarna över en annan del i lokalen som består av en bar.

Han fortsätter:

– Det här är ett nytt varumärke för Karlstad. Tanken är att vi ska göra en franchise av det och att det här är vårt första showroom.

Öppnar inom kort

Sju dagar i veckan planerar Pepa deli att hålla öppet.

– Vi ska andas öppenhet och tror att det här kommer att bli ett dragplåster i stan.

Premiären väntas bli någon gång nästa månad – men inget datum är spikat i maj.

Artikeltaggar

HandelKarlstadKrogarMatMat och dryckRestaurangerStora torget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.