Hoppa till huvudinnehållet

Branäs först i Sverige att testa ny Swish-tjänst

Publicerad:
Branäs livs är först i Sverige att testa ”Självskanning med Swish”. Foto: Morgan Bäckvall

Nu kan kunder i Branäs närlivsbutik plocka och betala för sina varor på ett nytt sätt. Genom att både skanna och betala för sina varor direkt i appen Swish, slipper kunderna köa och hanterar hela köpet direkt i sin egen mobil.

Branäsgruppen blir därmed först i Sverige med att testa ”Självscanning med Swish”, uppger Getswish AB.

Nu blir det möjligt att skanna och betala för sina varor direkt i Swish-appen, som redan används av 8,2 miljoner svenskar. Det innebär snabbare och mer flexibla köp för kunden som slipper ladda ned och registrera sig för en ny app och för handlaren öppnar sig helt nya möjligheter att underlätta för sina kunder, utan att först behöva ladda ner en ny app, skriver Getswish AB i ett mejl.

Branäs Närlivs vid Branäs skidanläggning i norra Värmland är först ut som enda butik i Sverige med att testa Swish nya lösning ”Självscanning med Swish.

– Enkelt förklarat kommer handlare att kunna erbjuda sina kunder att själva skanna butikens varor direkt i Swish-appen. Det innebär stora fördelar för både handlare och konsumenter då över 8,2 miljoner användare redan har Swish-appen. Alltså behövs ingen ny app-nedladdning, registrering eller liknande, vilket vi vet kan vara ett hinder för att börja med självskanning idag , säger Simon Nilsson, business owner för partnerskap på Getswish AB till NWT.

När kunden kommer in i en butik får man först skanna en QR-kod med Swish-appen.
När kunden kommer in i en butik får man först skanna en QR-kod med Swish-appen. Foto: Getswish

Tillvägagångssättet är att när kunden kommer in i en butik får man först skanna en QR-kod med Swish-appen för att checka in i butiken. Därefter skannar man streckkoderna på varorna från appen och betala köpet direkt i Swish.

Hur kommer det sig att Branäs är först ut i pilotprojektet?

– Dels så tycker vi att närlivs-butiken i Branäs är ett bra exempel på en butiksmiljö som passar bra för tjänsten där kunderna vill ha snabba köp mellan sina skidåk. Sedan har vi haft en väldigt bra dialog och samarbete från start. Vi hittade varandra i den här processen och bestämde att det blir kul att köra igång en ”pilot” tillsammans, säger Simon Nilsson.

När sker en fullskalig satsning?

– Nu gör vi den här ”piloten” tillsammans med Branäsgruppen och vår teknikpartner Fygi Technologies. Syftet nu är att lära oss så mycket som möjligt och samla in feedback från de som testar tjänsten. Vi har inte sagt något exakt lanseringsdatum, men förhoppningsvis kan vi gå ut live till sommaren, det är vad vi hoppas på, säger Simon Nilsson.

Se video från Branäs närlivs om Swish-skanning.

Artikeltaggar

ApparBranäsBranäsgruppenButikerHandelSwishTechnologiesVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.