Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads nya resecentrum blir dåligt för alla

Publicerad:
Tyvärr är att det är försent att ångra sig när man upptäcker hur dåligt det blir, skriver insändarskribenten. Arkivbild.
Tyvärr är att det är försent att ångra sig när man upptäcker hur dåligt det blir, skriver insändarskribenten. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag har under många år följt planeringen av Karlstads nya resecentrum, och hoppats att någon skulle ta sitt förnuft tillfånga och stoppa planerna i nuvarande form. Otroligt nog går kommunen vidare med planer som blir dåliga för alla.

Det blir inte bra för resenärer som ska springa runt bland bussar och bilar i alla möjliga väder, och det blir dåligt för de som bor centralt och vill kunna ta sig fram med bil. Nu är ju målet att vi ska sluta åka bil, men samtidigt vill man utveckla handeln utanför centrum. Jag är ledsen att säga detta, men folk kommer inte att välja bussen i någon större omfattning när de ska ta sig till nya köpcentret vid Månsberget. Dessutom byggs det otroligt många nya bostäder i centrala Karlstad där fler människor med bilar kommer att flytta in.

Tyvärr är att det är försent att ångra sig när man upptäcker hur dåligt det blir. Platsen där busstationen nu ligger kommer ju inte att förbli orörd. Det hade varit mycket bättre att behålla busstationen där den nu befinner sig. Där kan man sitta och vänta på bussen inomhus och behöver inte ens gå ut när bussen anländer. Samtidigt skulle man kunna bygga en gång med rullband likt de som återfinns på större flygplatser mellan järnvägsstationen och busstationen, antingen under marken eller över gatan.

Boende centralt

Artikeltaggar

BostäderBussarInsändareKarlstadKarlstads resecentrumMånsberget