Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Socialdemokraterna går att lita på

Publicerad:
Troende Thunberg.
Troende Thunberg. Foto: Javad Parsa/NTB

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Man kan alltid lita på att Socialdemokraterna håller stilen och sätter bocken som trädgårdsmästare, skriver Byrån.

I förrfjol dömdes en skånsk socialdemokratisk lokalpolitiker för bland annat 28 fall av förskingring. Enligt lagen om alltings självklarhet nominerade Socialdemokraterna honom i vintras till posten som kommunrevisor – I den kommun vars medel han förskingrat. Oavsett vad som händer i världen kan man alltid lita på att Socialdemokraterna håller stilen och sätter bocken som trädgårdsmästare.

Fler pulver än vanligt

18 länsstyrelser spärrades nyligen av efter att man vid sortering av posten hittat kuvert innehållande vitt pulver. Det finns emellertid 21 länsstyrelser. Byrån finner det osannolikt att avsändaren medvetet valt bort tre av dem, och misstänker starkt att Postnord slarvat bort kuverten.

Risken är väl bara att man nu betraktar detta som något positivt, halverar personalstyrkan igen och går över till vartannat års-utdelning av säkerhetsskäl.

Gräsligt

Den kristdemokratiska Europaparlamentarikern Sara Skyttedals cannabispositiva utspel föll inte i god jord hos partiledningen. ”Som förtroendevald för Kristdemokraterna kan man inte bruka narkotika även om det sker i land där det är lagligt”, förklarade partiledaren Ebba Busch.

Skyttedal blev så att säga tagen i hampan. Därtill är det intressant att det tog över en månad för röken att skingras och partiledningen att göra ett utspel.

Inte samma värdegrund

Försvaret har nyligen tecknat avtal om nya handeldvapen. ”Med de nya systemen får Försvarsmakten en familj av modernare och lättare vapen med bättre ergonomi och bättre justeringsmöjligheter efter kroppsstorlek.” Efter att ha tagit del av Polismyndighetens alla avslag för lättare jaktvapen med bättre ergonomi och justeringsmöjligheter trodde Byrån att Myndighetssverige var överens om att sådana egenskaper var livsfarliga, onödiga och till varje pris skulle undvikas.

Hade Försvaret bara frågat Polisen först hade vi sluppit den nu uppenbara risken att våra soldater, utan egen förskyllan och på grund av deras beväpning, inom kort förvandlas till terrorister och kriminella.

Hederskultur

Nyligen har flera mer eller mindre kända profiler, bland annat Göran Greider och Greta Thunberg, promoverats. Byrån kan inte riktigt se hur Greider kunde bli hedersdoktor för sina insatser inom journalistiken.

Då är att Thunberg numera är teologie hedersdoktor mer logiskt. Det krävs trots allt en himla massa tro för att inte se hålen i den berättelsen.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Ebba BuschFörskingringFörsvarsmaktenGöran GreiderGreta ThunbergHögskolorJournalistikKristdemokraternaLedareNarkotikaPolisenPostnordSara SkyttedalSocialdemokraternaTeologiVapen