Hoppa till huvudinnehållet

70-årig man attackerad i centrum: ”Blir nedsparkad”

Publicerad:
Polisen larmades till Östra Torggatan där en man i 70-årsåldern utsatts för misstänkt misshandel. Foto: Emma Lindell

En man i 70-årsåldern blev på fredagskvällen nedsparkad på Östra Torggatan i centrala Karlstad. Polisen rubricerar händelsen som misshandel.

Polisen larmades om en misshandel i centrala Karlstad på fredagskvällen vid 20.30-tiden.

– Mannen ska ha gått på Östra Torggatan och mött en arg och skrikande man. Målsägaren som är i 70-årsåldern ignorerar då den skrikande personen och bara går förbi, säger Karlstadspolisens stationsbefäl Thomas Swahn.

Plötsligt dök den arge mannen upp bakom.

– Brottsoffret blir då nedsparkad i backen. Han ramlar ner på knä och får blåmärken, blir öm och stel i höger knä. Den misstänkte mannen springer sedan tillbaka och försvinner från det håll där han kom ifrån.

Brottsoffret behövde aldrig uppsöka sjukvård.

Finns ett signalement

Polisen har ingen misstänkt person i ärendet, men har en bild av hur gärningsmannen kan tänkas se ut.

– Det signalement vi arbetar efter är att det ska vara en man i 45-årsåldern, drygt 180 centimeter lång, ljust kort hår, tunn jacka och blåa jeans, säger Thomas Swahn och fortsätter:

– I anmälan står det inget om att det finns några vittnen till händelsen, men det är inte omöjligt att det gör det med tanke på tiden på dygnet och platsen där det sker. Det brukar vara mycket folk i omlopp där.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättKarlstadMisshandelÖstra TorggatanThomas Swahn

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.