Hoppa till huvudinnehållet

Torsbytjejen la ner elitskidåkningen – satsar på ny karriär

Publicerad:
Lovisa Modig, tidigare i SK Bore, satsar på löpning. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter SM-tävlingarna proklamerade Torsbybon Lovisa Modig att karriären som elitskidåkare var över.

Den finaste meriten blev en andraplats i världscupen med svenska stafettlaget.

Nu kan en ny karriär vänta.

Lovisa Modig beslutat sig för att sadla om och satsa på en ny sport, löpning.

Redan i somras återfanns Modig på löparbanan när hon vann silver och brons i 10 000 respektive 5 000 meter under friidrotts-SM.

– Jag tänkte att om jag är så här duktig på att springa även om jag inte ens satsar på det, då kanske jag har ganska mycket att hämta här och utvecklas. Jag ställde mig ju egentligen bara på startlinjen och körde, säger Modig till NSD.

Och fortsätter:

– Jag har ju aldrig ens tänkt i banorna att satsa på friidrott tidigare. Men nu var det som "Fan, det här är kanske något jag gått miste om".

Det kommer framförallt vara distanserna 5 000 meter och 10 000 meter som hon satsar på, då hon inte ser sig som en ”maratonmänniska”, berättar Modig.

Och kanske kan det bli en Finnkampsstart.

– Det är ju rätt distanser.

Avslutar karriären: ”Kan bli lite tävlande i annat”

Artikeltaggar

FriidrottLovisa ModigSK BoreSkidor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.