Hoppa till huvudinnehållet

Hittade musbajs under buffén – nu måste restaurangen i Karlstad agera

Publicerad:
Musbajs hittades bland annat under buffén i restaurangen. Bilden är en genrebild.
Musbajs hittades bland annat under buffén i restaurangen. Bilden är en genrebild. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Vid en inspektion i slutet av mars hittade kommunen musbajs på flera ställen och gott om andra orena ytor. Nu måste restaurangen i Karlstad städa omedelbart.

Det hittades musspillning, smutsiga ytor och andra hygienbrister på en restaurang i centrala Karlstad när miljöförvaltningen gjorde en oanmäld inspektion i slutet av mars.

Enligt protokollet hittades musspillning under buffén i serveringen, under barserveringen och i källarfönstret. Personalen hade själva sett möss i lokalen men endast agerat med att sätta ut fällor, inte rengjort och sanerat lokalen.

Det var även ingrodd smuts på skärbräden och smutsiga hyllor och ytskikt där mat förbereds. Inspektörerna upptäckte även att varm mat förvarades för kallt och upphettad mat inte har kylts på rätt sätt.

Täta utrymmen

Nu måste restaurangen städa och hålla på rutinerna.

– Problem med snabb och korrekt nedkylning av mat är en återkommande anmärkning på den här restaurangen som beror på intern kommunikationsbrist på grund av språkförbistring, säger Jessica Olsson, livsmedelsinspektör på miljöförvaltningen i Karlstads kommun.

– När det gäller möss så är det ingenting vi märkt av skulle vara ett generellt problem just nu. Här behöver man täta utrymmen så de inte kommer in igen, fortsätter hon.

Miljönämnden har beslutat om föreläggande att åtgärda bristerna omedelbart, vilket kommer att kontrolleras.

Vare sig musen eller katten på bilden har något med artikeln att göra. Bilden är en genrebild.
Vare sig musen eller katten på bilden har något med artikeln att göra. Bilden är en genrebild. Foto: Julian Stratenschulte

Artikeltaggar

ÅtgärderBristerInspektionerKarlstadKarlstads kommunMat och dryckRestauranger

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.