Hoppa till huvudinnehållet

Skränande måsar stör sömnen: ”Det är inte så roligt”

Publicerad:
Fastighetsägare är ansvarig för att förebygga störningar från fåglar som häckar på tak eller intill fastigheten, skriver insändarskribenten.
Fastighetsägare är ansvarig för att förebygga störningar från fåglar som häckar på tak eller intill fastigheten, skriver insändarskribenten. Foto: NWT Arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Nu har de första måsarna anlänt till Herrhagen och på grund av det är sovmornar snart ett minne blott.

Jag har tidigare år påtalat detta för min hyresvärd, men får svaret att ingenting kan göras förrän de byggt bon och lagt ägg. Hur vore det om man från bostadsbolagens sida vore lite mer proaktiv? Ett säkert och effektivt sätt att hålla dem borta är att förebygga genom att hindra dem att bygga bon. Rovfågelattrapper, blå band, reflekterande remsor och spegelreflexpyramider är andra metoder. Det finns säkert fler saker.

Fastighetsägare är ansvarig för att förebygga störningar från fåglar som häckar på tak eller intill fastigheten. Det är inte så roligt att bli väckt vid halv fyratiden om man jobbat kvällen innan och ska upp klockan sex för ett nytt arbetspass.

Sovmorgon

Artikeltaggar

FåglarFastigheterHerrhagenInsändare