Hoppa till huvudinnehållet

Buskörde med kommunens bil – har fått veta vad som gäller

Publicerad:
En kommunanställd har fått synpunkter på sitt sätt att köra omkring i en märkt kommunbil. Bilen på bilden är dock oskyldig.
En kommunanställd har fått synpunkter på sitt sätt att köra omkring i en märkt kommunbil. Bilen på bilden är dock oskyldig. Foto: Maja Yngve

Det är erkänt svårt att hålla hastighetsbegränsningen på Karlstadsvägen. Men kör man en märkt kommunbil borde man ändå försöka. Det är innebörden i en synpunkt på kommunens hemsida.

Synpunkten är inlämnad av en annan kommunanställd som för ett par veckor sedan blev omkörd på insidan av en bil med kommunens logga. Personen som lämnar synpunkten höll inte heller lagstadgade 50 kilometer i timmen och reagerade därför på omkörningen.

Kommunbilen sågs sedan vid Circle K och anmälaren kunde fotografera nummerplåten. När kommunbilen körde därifrån var det enligt synpunkten med bredsladd efter trafikljusen.

Eftersom den som lämnar synpunkten själv är bekant med kommunens nya körjournaler är hen medveten om att det bör vara en lätt sak att ta reda på vem som nyttjat bilen vid det aktuella tillfället. Synpunkten avslutas:

– Ta ett rejält snack med föraren, innan personen ifråga kör ihjäl något barn för att hen vill spara 20 sekunder i körväg inom stan.

Vi har identifierat vem som körde och har vidtalat personen för att höra dennes version
Chefen

Berörd chef skriver i sitt svar på synpunkten att man ska ta reda på vem som har kört bilen och ta ett samtal med föraren.

– Jag ser mycket allvarligt på det du beskriver och ingen anställd behöver köra för fort på grund av stress, skriver chefen.

Den anställde har sedan svaret publicerats identifierats och har fått ta del av såväl synpunkt som svar.

– Vi har identifierat vem som körde och har vidtalat personen för att höra dennes version samt påtalat allvaret i att köra vårdslöst. Personen har fått läsa synpunkten och mitt svar, säger chefen.

Fortkörning och åsidosatta trafikregler är något som man från berörd förvaltning ser mycket allvarligt på.

– Det är ingen som behöver stressa i trafiken. Det får ta den tid det tar att komma fram. Om trafikläget är besvärligt så att man exempelvis fastnar i bilkö tar man kontakt med en kollega för att få hjälp, sammanfattar chefen.

Artikeltaggar

Circle KFortkörningKristinehamns kommunTrafikTrafikregler

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.