Hoppa till huvudinnehållet

Så var natten i Värmland – misshandel, sexuellt ofredande och skadegörelse

Publicerad:
Polisen har under natten hanterat ett antal ärenden runt om i Värmland.

Polisen har under natten hanterat ett antal ärenden runt om i länet.

Bland annat har man fått skriva en anmälan om sexuellt ofredande och fått dela ut böter för mobilanvändning under bilfärd.

Polisen sammanfattar ändå en hanterbar natt mot lördagen.

– Relativ vanlig kväll, egentligen en ganska lugn natt. Sen är det ju ett antal ärenden, men inget som sticker ut, säger Gabriel Henning, presstalesperson på Polisregion Bergslagen.

I Karlstad så stoppades en bilförare av polis vid 22.43. Föraren, som är i övre tonåren, fick böter för att ha använd mobilen under bilfärd.

Strax efter 00.30-tiden omhändertas en man enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), han är också misstänkt för misshandel efter att ha slagit en annan man i Tingvallastaden i Karlstad.

Man hindrades att starta en brand

Några minuter senare så uppmärksammas polisen på ett misstänkt sexuellt ofredande, också i Karlstad. En ordningsvakt hade sett händelsen. En man i 25-årsåldern, är misstänkt.

Klockan 01.16 fick en man i 25-årsåldern i Kristinehamn följa med för provtagning då han uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Mannen är misstänkt för narkotikabrott för eget bruk.

Polis larmades till Säffle vid 04.40-tiden med anledning av att en man slog sönder backspeglar på rutor på ett flertal bilar.

Tidigt på lördagsmorgonen, strax innan 05.30, får polisen tag på en person som försökt tända eld på flera ställen i Karlstad.

– Det hade kommit in ett samtal om en person som försökt tända eld på något vid en busskur. Man noterade personen och något senare träffade en ordningsvakt på personen och kunde se att personen höll på med något liknande, säger Gabriel Henning.

Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand. Den misstänkta är en man i 45-årsåldern.

Man slog sönder fem bilar

Artikeltaggar

Brott, lag och rättGabriel HenningKarlstadKristinehamnMisshandelOfredandeSexuellt ofredandeSkadegörelseTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.