Hoppa till huvudinnehållet

Ny seger av Nilsby – som kommer allt närmare allsvenskan

Publicerad:
Adam Colling avgjorde med två snabba mål i slutminuterna i lördagens första kvalfinal mot Kais Mora.
Adam Colling avgjorde med två snabba mål i slutminuterna i lördagens första kvalfinal mot Kais Mora. Foto: Oliver Thyberg

Nilsby är bara en seger från att uppnå en historisk bedrift genom att ta sig upp till allsvenskan.

Värmlänningarna vann den första kvalfinalen på hemmaplan och har nu chansen att avgöra uppe i Mora på torsdag.

Nilsby IK vann division 1 västra Svealand och kvalet till allsvenskan består av två playoff-rundor där Nilsby segrade i den första. Nu ställs de mot Kais Mora IF i den avgörande rundan.

Den första matchen var härligt tajt redan från minut ett i princip.

2-2 efter första perioden blev till 7-7 efter andra. Med drygt halva den tredje perioden kvar var ställningen 9-9, innan Nilsby drog ifrån med två snabba mål och avgjorde matchen tack vare det.

De avgörande målen stod ingen mindre än Adam Colling för, som bombade in både 10-9 och det avslutande 11-9 med 18 sekunder kvar på klockan.

– Det är starkt av oss att komma tillbaka, det svänger hela tiden. Det är trots allt segrarna som räknas och nu är vi halvvägs och ingenting är vunnet än. Nu måste vi blicka framåt, konstaterar Colling.

Hårda tag

Det var sannerligen slutspelstemperatur i ECG Arena när lagen drabbade samman. Första bataljen i bäst av tre ramades in av mycket publik och en stämning som var på topp.

Det var sannerligen inget fel på den så kallade underhållningen på planen heller, där lagen verkade trivas som fiskarna i vattnet.

– Det är ju playoff, då ska det vara hårda tag. Jag tycker att vi går ihop som ett lag, alla tre femmor och Viktor (Forslund) i mål sliter som djur över hela banan. Vi har gubbar som kan gå in och avgöra, i dag var våra spetsgubbar starkare än deras och på torsdag kan det vara tvärt om.

Tom Collings förstakedja stod för tio mål av elva och för Tom blev det fyra baljor.
Tom Collings förstakedja stod för tio mål av elva och för Tom blev det fyra baljor. Foto: Oliver Thyberg

Tom Colling och Tom Johansson var minst sagt delaktiga i förstakedjan, ackompanjerade av Adam Colling. De tre musketörerna låg bakom totalt tio av elva mål framåt.

– Det är ganska tacksamt när man skickar ut bollen på sin högerkant och då blir det mål, säger Adam medan Tom flikar in:

– Det är ingenting att hymla om att Adam är helt överlägsen poänggörare i hela Värmland oavsett division.

”Full gas mot torsdag”

Nilsby har nu matchboll och kan avgöra den här kvalfinalen på bortaplan i Dalarna. För att slippa ta matchserien till en tredje avgörande på hemmaplan vill man skapa historia redan på torsdag.

– Chanserna är goda, vi mött dem tre gånger och vunnit alla. Full gas mot torsdag, säger Adam Colling.

Men innan dess måste laget fokusera på att förbättra sin defensiv och samtidigt upprätthålla sin offensiva prestation.

– Vi får prata ihop oss lite i defensiven och stänga ner dem, de är giftiga och vi bjuder på lite för mycket mål i dag, men vi håller undan och det är det som räknas.

Artikeltaggar

Adam CollingInnebandyKais Mora IFKilNilsby IKTom Colling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.