Hoppa till huvudinnehållet

Hildeby om plötsliga AHL-beskedet: ”Riktig stress med packningen”

Publicerad:
Dennis Hildeby har varit utlånad till Färjestad från Torontos organisation den här säsongen. Nu är Hildeby på väg till Kanada för att fortsätta våren i AHL-laget Marlies.
Dennis Hildeby har varit utlånad till Färjestad från Torontos organisation den här säsongen. Nu är Hildeby på väg till Kanada för att fortsätta våren i AHL-laget Marlies. Foto: FREDRIK KARLSSON

För Färjestad är säsongen slut, men det är den inte för Dennis Hildeby som just nu är på väg till Kanada.

– Pang på, bara, konstaterar målvakten.

Senaste nytt om Färjestad och SHL-slutspelet

Efter att den sjunde kvartsfinalmatchen var färdigspelad, och känslostormen bröt ut i Löfbergs Arena - plingade det i Dennis Hildebys telefon.

– Jag fick ett meddelande på en gång, berättar han. Det blir så för mig, att min säsong fortsätter.

Sent på torsdagskvällen svensk tid kom Toronto Marlies, som är AHL-lag till Toronto Maple Leafs i NHL, med beskedet att man kallar över Dennis Hildeby till Nordamerika.

Han har den här säsongen varit utlånad till Färjestad, efter att han skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med NHL-klubben förra året.

– Jag vet inte så mycket än, men syftet är att jag ska träna där och vara där under resten av säsongen, blir det någon match eller två är det en bonus. De har redan några målvakter där, så det är det jag kan tänka mig, berättar Hildeby och fortsätter:

– Jag misstänker att jag kommer vara där tills säsongen är slut, det är 7-8 seriematcher kvar och ett slutspel på det.

Snabba ryck för dig?

– Ja, pang på, bara!, säger Hildeby med ett skratt. Det blev en riktig stress med packningen, men jag fick med mig passet i alla fall.

”Var tufft”

Någon tid att smälta säsongen med Färjestad har inte funnits.

– Nej, det har jag inte gjort helt. Det var tufft efter matchen, att se alla så nedstämda och ledsna samtidigt som min säsong inte är helt slut.

Vet du vad som kommer att hända när du kommer fram?

– Ingen aning, kommer dit mitt på dagen och blir väl upplockad på flygplatsen, och så får jag ta det därifrån. Nu väntar nya utmaningar för mig. Jag tar det som det kommer och tar en dag i taget, säger målvakten.

Dennis Hildeby (till höger) tillsammans med målvaktskollegan Matt Tomkins (till vänster).
Dennis Hildeby (till höger) tillsammans med målvaktskollegan Matt Tomkins (till vänster). Foto: Ulf Palm/TT

Artikeltaggar

AHLDennis HildebyFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyLöfbergs ArenaNHLNordamerikaSportToronto Maple LeafsToronto Marlies

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.