Hoppa till huvudinnehållet

Tom lokal i Duvan uthyrd – kan öppna innan sommaren: ”Helt ny för Karlstad”

Publicerad:
Duvanhuset i Karlstad har fått en ny hyresgäst som kommer öppna inom kort. Vad det rör sig om för verksamhet har NWT inte fått reda på.
Duvanhuset i Karlstad har fått en ny hyresgäst som kommer öppna inom kort. Vad det rör sig om för verksamhet har NWT inte fått reda på. Foto: HP Skoglund

Nu blir det snart mer handel i Duvanhuset.

En tom lokal får en ny hyresgäst i maj.

Men vad det blir, vill inte kedjan själva gå ut med i dagsläget.

Lokalen det handlar om är den där frisersalongen Nikita tidigare låg, alltså i gången mellan Drottninggatan och Järnvägsgatan.

– Det är en lokal på totalt 58 kvadratmeter som har ett väldigt bra läge. Skulle de behöva mer lagerplats så kan vi ta det på annan plats, säger Mats Toso på hyresvärden Stadsrum fastigheter.

Han är marknadsområdesansvarig för bland annat Karlstad och har varit i kontakt med den aktuella hyresvärden, som i dagsläget inte vill gå ut med mer information.

Men det handlar om en kedja som finns på ett antal andra ställen.

– Men kedjan är helt ny för Karlstad. Vi har inget liknande i huset sedan tidigare så de kommer att tillföra något till mixen, säger Mats Toso och fortsätter:

– Tillträde för att börja bygga om i lokalen är i maj, så jag kan tänka mig att de öppnar några veckor efter det.

Ytterligare aktör på gång

Vidare så kommer Bra sommarmöbler att öppna en pop-up-butik i Duvanhuset med start på lördag. Det sker i Scoretts och Din skos tidigare lokaler.

– De kommer ha öppet fram till september och ligga på plan två. De har varit hos oss några år när vi haft tillgång till lokaler, säger Mats Toso.

Vidare säger han att ambitionen framöver är att omdana hela övre våningsplanen i Duvanhuset till något som inte kräver samma, snabba flöde.

– Det har visat sig lyckosamt på andra platser att få in annan mix, som revisionsbyrån Grant Thornton. Nu har vi långt gångna diskussioner med en aktör som ska ta hela ytan till höger om Grant Thornton.

Diskussion om stor lokal

I 15-huset finns den gamla Intersportlokalen på övre plan kvar att hyra ut.

Där pågår det en diskussion.

– Det är en stor, känd aktör och vi är i en dialog där vi försöker hitta en bra typ av samarbete. Vi behöver lite mer tid, men skulle jag gissa så tror jag att vi har något klart närmare sommaren.

Vad det handlar om för bransch vill han inte säga något om.

Är det en aktör som är ny för Karlstad?

– Ingen kommentar.

Artikeltaggar

DrottninggatanDuvanhusetFastigheterHandelJärnvägsgatanKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.