Hoppa till huvudinnehållet

Power – teater på teckenspråk gästar Arenan i Karlstad

Publicerad:
Power är en berättelse om tabun och traditioner.
Power är en berättelse om tabun och traditioner. Foto: Fotograf Maja Brand

En kraftfull teaterföreställning som spelas på teckenspråk, gästar Arenan i Karlstad på fredag, den 31 mars.

”En explosiv och visuell performanceföreställning” utlovas när tvillingsystrarna tar Jamila och Amina utforskar och utmanar normer och tabun. En gör karriär, en är hemmafru och genom ett slags visuell storytelling med både gester och mimik, blir berättelsen om deras val tillgänglig både för döva och hörande.

”Den spelas på svenskt teckenspråk med nyskriven musik och visuella scenografiska lösningar som förstärker berättandet så att även icke-teckenspråkiga kan förstå och njuta av föreställningen”, skriver Riksteatern på sin hemsida. Den som ändå vill lära sig några tecken inför föreställningen, kan göra det genom en teckenlista på hemsidan.

Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck.
Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. Foto: Fotograf Maja Brand

Manuset är skrivet av Maja Lidbrink som tidigare skrivit Hem, en pjäs om döva flyktingar under flyktingkrisen 2015. För regin av Power står Mindy Drapsa, konstnärlig ledare på Riksteatern Crea som även regisserade Hem.

Teaterfakta

Power

Spelas på Arenan i Karlstad, fredag 31 mars.

Medverkande: Amina Ouahid och Jamila Ouahid

Manus: Maja Lidbrink

Regi: Mindy Drapsa

Dramaturgi: Lisa Lindén

Scenografi: Lotta Nilsson

Komposition: David Gülich

Koreografi: Eira Fuglstad

Producent: Riksteatern Crea

Föreställningslängd: 55 minuter

Artikeltaggar

ArenanBerättelserFöreställningarKarlstadMusikNöje/KulturRiksteaternTeater

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.