Hoppa till huvudinnehållet

Efter 62 AHL-matcher – förre FBK-forwarden är tillbaka i NHL

Publicerad:
Förre Färjestad BK-forwarden Oskar Steen.
Förre Färjestad BK-forwarden Oskar Steen. Foto: Tommy Andersson

Natten mot måndag gjorde Boston Bruins Oskar Steen sin första NHL-match för säsongen i vad som blev en 4–3-seger efter straffar borta mot Carolina Hurricanes.

25-årige Oskar Steen från Karlstad noterades förra säsongen för 20 NHL-matcher med Boston Bruins och på dessa producerade värmlänningen två mål och fyra assist.

Fram till i söndags hade den förre Färjestad BK-spelaren Steen inte gjort någon NHL-match den här säsongen men natten mot måndag kom alltså forwardens säsongsdebut i världens bästa liga. Oskar Steen lirade knappt nio minuter i Bostons 4–3-triumf efter straffar borta mot Carolina och han bildade kedja med Pavel Zacha och Jake DeBrusk.

Förra säsongen spelade Oskar Steen 20 NHL-matcher med Boston Bruins och den här säsongen har det hittills blivit en, plus 62 AHL-matcher.
Förra säsongen spelade Oskar Steen 20 NHL-matcher med Boston Bruins och den här säsongen har det hittills blivit en, plus 62 AHL-matcher. Foto: Ross D. Franklin/AP/TT

31 poäng på 62 AHL-matcher

När Boston natten mot onsdag föll med 1–2 hemma mot Nashville Predators var Steen utanför laguppställningen. Boston lirar även hemma i natt och journalisten Conor Ryan rapporterar på Twitter att Steen tidigare i dag fanns med på lagets ”optional skate” inför matchen.

Steen har den här säsongen spelat 62 AHL-matcher med Bostons farmarlag Providence Bruins med en poängskörd på 31, varav 14 mål och 17 assist. Förra säsongen svarade Steen för 35 poäng (15+20) på 49 AHL-matcher.

Artikeltaggar

AHLBoston BruinsFärjestad BK HerrIshockeyNHLOskar SteenProvidence Bruins

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.