Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad Fotboll värvar Degerfors förre skyttekung: ”Är supertaggad”

Publicerad:
Tobias Johansson i Karlstad Fotbolls sportgrupp med nyförvärvet Erik Björndahl som 2019 gjorde 20 mål på 28 Superettan-matcher i Degerfors IF.
Tobias Johansson i Karlstad Fotbolls sportgrupp med nyförvärvet Erik Björndahl som 2019 gjorde 20 mål på 28 Superettan-matcher i Degerfors IF. Foto: Mikael Adamsson

Karlstad Fotboll värvar anfallaren Erik Björndahl.

Björndahl kommer närmast från Örebro SK, men har ett förflutet som skyttekung i Degerfors IF.

– Karlstad har presenterat något bra. Jag är supertaggad, säger 32-åringen.

Operation eller rehab? – så ska skadade Karlstadsstjärnans knä hanteras

Karlstad Fotboll har jagat en nia, en spelare längst fram på topp. En spelare som kan gå i djupet och göra sig gällande i boxen.

Nu har man hittat det man sökte.

– Det här har gått väldigt fort. På ett par dygn bara. När Karlstad hörde av sig och det lät bra så bröt jag kontraktet med Örebro SK, berättar Erik Björndahl.

Säsongen 2018 och 2019 öste anfallaren Björndahl in mål för Degerfors IF i Superettan.

Säsongen 2018 blev det 14 fullträffar på 27 matcher. Året därpå är hans hittills bästa i karriären. Då producerade han 20 mål på 28 matcher och blev skyttekung i serien.

Erik Björndahl efter ett av sina många mål i Degerforströjan.
Erik Björndahl efter ett av sina många mål i Degerforströjan. Foto: Tommy Pedersen/TT

Inför 2020 lämnade BK Forward-produkten Degerfors för då allsvenska Örebro SK.

Men här fick han inte det lyft han önskat. Förra säsongen blev det fyra mål på 22 ÖSK-matcher och under 2021 var han under en del av säsongen utlånad till Västerås SK och svarade där för tio mål på 16 Superettan-matcher.

– Jag har inte varit nöjd med min situation i ÖSK. Jag tycker inte riktigt att jag fått chansen och jag har inte passat in i den spelstil som tränaren vill ha, kommenterar Erik.

Och nu blir det alltså Karlstad Fotboll och division 1.

– Det känns fantastiskt kul. Jag inser att det här kan vara den sista rejäla satsning jag gör i karriären och Karlstad har presenterat något väldigt bra, säger Björndahl.

Och fortsätter:

– Man har något spännande på gång och att ”Svennis” finns här har gett genljud i hela Fotbollssverige. Jag är supertaggad, säger Björndahl.

Sportgruppens Tobias Johansson är också mycket nöjd med att ha landat ett så stort namn så sent.

– Vi har sökt en nia men har även tittat på karaktär hos spelaren. Erik Björndahl uppfyller samtliga krav. Det här var viktigt för oss, säger Johansson till NWT.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrErik BjörndahlEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollJohan BertilssonÖrebro SKSportSuperettanTobias Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.