Hoppa till huvudinnehållet

Strömberg: ”Jag sa ju det, här kommer en självupptagen hyllning”

Publicerad:
NWT-sportens Markus Strömberg passar på att hylla Färjestad och sig själv(!).
NWT-sportens Markus Strömberg passar på att hylla Färjestad och sig själv(!).

Håll i er, här kommer en krönika full med hyllningar, till mig själv och till Färjestad BK:s insats i Scandinavium.

Färjestad vann i Scandinavium – sjunde match i Karlstad på onsdag

Domedagsstämningen var påtaglig bland många med FBK-sympatier på förhand. Uppförsbacken var stor så man kan ha förståelse för det.

Det finns också något sorts självutplånande tänk hos många supporters – förbereder man sig alltid på det värsta så blir man inte lika besviken när det väl sker. Kollegornas analys var också att säsongen skulle vara över ikväll.

Men håll i er, för nu ska jag skryta.

Hela vägen ner i bilen hade jag en känsla av att det här inte var över, att Färjestad skulle kräma ur en krigarinsats av stora mått, och för en gångs skull hade jag rätt.

Då får man kosta på sig att självupptaget hylla sin egen spaning.

Färjestad gjorde allt och då menar jag verkligen ALLT för att hålla liv i den här serien. Frölunda satte upp ett vansinnigt tryck i jakten på avancemang, men Matt Tomkins stod på huvudet, Remi Elie ångade fram som en ilsken tjur och Per Åslund täckte skott med alla möjliga kroppsdelar.

När Mattias Göransson (!) av alla dessutom klev fram och gjorde mål från nära håll var det beviset på att det var FBK:s kväll.


Efter min självupptagna hyllning i inledningen är det kanske också passande att göra en liten pudel här.

Jag har under seriens gång varit kritisk till Marcus ”Lilliz” Nilsson och hans puckhållande. Men finns det någon spelare i ligan som så blixtsnabbt hade uppfattat att det fanns ett jätteläge bakom målet vid Färjestads andra fullträff? Spelsinnet han besitter är en ruggigt vass X-faktor att ha.


Det finns ett potentiellt stort minus i FBK:s glädjebägare ikväll.

Insatsen såg ut att kräva precis allt av laget och känslan är att Frölunda sammantaget inte har behövt slita ut sig lika mycket som värmlänningarna.

Ikväll rullade Rönnbergs mannar på i stort sett helt full trupp medan Mitell inte fick tillbaka Lennström och dessutom stod utan Michael Lindqvist.

Skadorna som stört laget hela säsongen vill aldrig ge sig, något som också har synts periodvis redan under grundserien, men också nu i kvartsfinalen. Därför var det extra starkt att kräma ur den här insatsen i fiendeland och nu har pendeln helt plötsligt svängt.

Färjestad är i förarsätet och nu tror jag vi går mot en lång hockeyvår i Karlstad – igen.

SUPERLIVE: Senaste nytt om Färjestad och SHL-slutspeletGöranssons mål frälste Färjestad: ”Försökte att inte tänka så mycket”Tomkins svettiga kväll: ”Fantastiskt hur killarna steppade upp”

Artikeltaggar

FärjestadFärjestad BK HerrFrölunda HCIshockeyKarlstadMatt TomkinsMattias GöranssonMichael LindqvistPer ÅslundRemi ElieSM-slutspel 2023Sport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.